Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаско -швейцарска фирма ще изгражда „синята зона“03 Февруари 2010, Сряда


Автор: в-к Фактор

Бургаско-швейцарска фирма единствено е допусната до втори етап от конкурса за изграждане на „синята зона“ в града. От общо шест кандидати е останал един, като на първия етап фирмите са били преценявани по документи. Вторият етап от конкурса ще бъде на 14 февруари, когато фирмата ще трябва да предложи концепция за това как ще изгради цялата зона за кратковременно паркиране срещу заплащане.

Бургаско-швейцарска фирма единствено е допусната до втори етап от конкурса за изграждане на „синята зона“ в града.

От общо шест кандидати е останал един, като на първия етап фирмите са били преценявани по документи. Вторият етап от конкурса ще бъде на 14 февруари, когато фирмата ще трябва да предложи концепция за това как ще изгради цялата зона за кратковременно паркиране срещу заплащане.

Спечелилият се задължава да монтира апарати и софтуер. Изискването на общината е да знае какво се случва във всеки един паркинг на територията на  града и да може да упражнява контрол върху паркоместата.

Бургаското участие в консорциума гарантирало обратна връзка с фирмата. „Ще искаме да ни предложат най-новите неща в тази област“, каза директорът на „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ Живко Иванов като условие към фирмата.  Първите 13 улици, които ще са в обхват на синята зона, ще бъдат разгледани от комисия по безопасност на движението и одобрени от Общински съвет, едва след това синята зона ще влезе в действие.

Междувременно стана ясно, че пространството зад  Старата болница ще бъде освободено за общински паркинг. От обща площ 44 дка, 33 ще бъдат за паркоместа, където гражданите  срещу минимално заплащане ще могат да си оставят автомобилите и да не ги паркират по тротоари и улични платна на града.


Прочетено: 5237 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
2
Edilene
27.08.2012 01:03
0
This is a most ufseul contribution to the debate
1
Zae6t
05.02.2010 17:56
0
Явно общината се чувства много комфортно от факта че ще се "договаря" само с една фирма! Така ще може да им даде цената която си поискат и съответните комисионни калкулирани в нея. Докога ще сме свидетели на подобни абсурди в община Бургас?


Снимки от Бургас
Добави снимка
ГРАФИЛА 2009, Бургас Полет Старият Бургас Пътна помощ Цветя Конкур глазами зрителя ograda Нова професия “Бакти+“ Препарат за септични ями Кокили за Строители!!! Пристанище Приморско камини всичко за отопланието
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development