Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаските деца с богат избор за спорт



04 Февруари 2010, Четвъртък



Програмата осигурява свободен достъп до спортните бази, безплатни занимания и помощ от квалифицирани специалисти Министерство на физическото възпитание и спорта одобри шест бургаски проекта по програма „Спорт за децата в свободното време”, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектите са подготвени от: - Баскетболен клуб „Черноморец”; - Спортен клуб по бокс „Победа – Черноморец”; - Яхт клуб „Порт Бургас”; - Спортен клуб по водна топка „Черноморец”; - Спортен клуб „Аякс” – кик-бокс; - Клуб по конен спорт „Кубар”.

Програмата осигурява свободен достъп до спортните бази, безплатни занимания и помощ от квалифицирани специалисти

Министерство на физическото възпитание и спорта одобри шест бургаски проекта по програма „Спорт за децата в свободното време”, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектите са подготвени от:

- Баскетболен клуб „Черноморец”;

- Спортен клуб по бокс „Победа – Черноморец”;

- Яхт клуб „Порт Бургас”;

- Спортен клуб по водна топка „Черноморец”;

- Спортен клуб „Аякс” – кик-бокс;

- Клуб по конен спорт „Кубар”.

В програмата са включени и Волейболен клуб – Айтос, Клуб по тенис на маса „Златен дракон” – Несебър, Волейболен клуб „Ропотамо” – Приморско и Волейболен клуб „Странджа” – Средец. Така одобрените проекти за област Бургас стават общо 10.

В национален мащаб статистиката показва, че са одобрени 272 проекта, а са отхвърлени 130.

През последните години в програмата са включвани по 1-2 бургаски клуба. По-голямата активност и по-добре подготвените през 2010-та проекти ще допринесат за приобщаването на повече бургаски деца към спорта.

Областният експерт на МФВС Иво Янакиев съобщи още, че на 1.04стартира програмата „Научи се да плуваш”, която ще е активна в продължение на една календарна година. Основната й цел е началното обучение по плуване на деца между 7 и 11 години /1-ви – 5-ти клас/, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, предпазване от удавяне и създаване на предпоставки за последващи системни занимания с  водни спортове.

Програмата осигурява свободен достъп до спортните бази, безплатни занимания и помощ от квалифицирани специалисти за децата, желаещи да спортуват.

Бургаските клубове трябва да предадат готовите си проекти най-късно до 01.03.2010 г. при Иво Янакиев.



Прочетено: 3081 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
лека вечер Детски къщи Teddys house пепи Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Български секс магазин Кокили за Строители Истанбул Международен Семинар на фризьорите София Заслон в местност Живия огън pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development