Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас си търси реалния данък от гаражи, превърнати в магазини



25 Февруари 2010, Четвъртък



Община Бургас си търси реалния данък от собственици на гаражи към жилища, които се използват не по предназначение. В повечето случаи те са превърнати в магазини, ателиета, занаятчийски работилници и други подобни търговски обекти. Служители от отдел „Контролно-ревизионна дейност и принудително събиране” на дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” започнаха проверки в централна градска част, к-с „Възраждане” и к-с „Лазур”. Търсят се гаражи към жилища, чиито собственици ги използват като магазини, офиси и кабинети без да са подали декларация за тази промяна

Община Бургас си търси реалния данък от собственици на гаражи към жилища, които се използват не по предназначение. В повечето случаи те са превърнати в магазини, ателиета, занаятчийски работилници и други подобни търговски обекти.
Служители от отдел „Контролно-ревизионна дейност и принудително събиране” на дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” започнаха проверки в централна градска част, к-с „Възраждане” и к-с „Лазур”. Търсят се гаражи към жилища, чиито собственици ги използват като магазини, офиси и кабинети без да са подали декларация за тази промяна.
Данъчните оценки, които са основа за облагане с данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци, са с голяма разлика при гараж към жилище и при търговски обект. При 20 000 лв. данъчна оценка за гараж, ако същият се използва с търговско предназначение оценката е двойно по-голяма. Разлика в дължимите суми се получава и от размера на таксата битови отпадъци - за жилищни имоти тя е 1 на хиляда върху данъчната оценка, а при нежилищните имоти - 11 на хиляда.
Законът за местните данъци и такси задължава гражданите да уведомяват с декларация общината при промяна на някое обстоятелство, което има значение за определяне на данъка. Административното наказание за невярно посочване на данни или обстоятелства, водещи до определяне на данъка в по-малък размер, е глоба до 400 лв. или имуществена санкция до 1000 лв.




Прочетено: 4232 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
най-съвестният представител МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА моят изгрев къща Истанбул В Несебър В парка закачалки 1 Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development