Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Премиерът впечатлен от АГРА 2010



25 Февруари 2010, Четвъртък



Отлична изложба, видях много интересни неща, българските компании се представят добре – така описа впечатленията си от АГРА 2010 министър-председателят Бойко Борисов. Близо час той разглеждаше щандовете на Международната селскостопанска изложба, която се провежда в панаирния комплекс в Пловдив. Премиерът беше толкова впечатлен от експонатите, че лично помогна да се вдигне бялото покривало над премиерен модел брана на известна българска компания за селскостопанска техника, която е наела цялата 7-а палата, за да покаже новите си изделия. С минзухари го посрещнаха на щанда на Селскостопанската академия. Кошници с ябълки и орехи му подари екипът на Института по овощарство. Бойко Борисов опита и новия сорт български чери домати, които са с по-високо съдържание на витамин С и вещества, предпазващи от рак и стареене. Той е селектиран от Института по зеленчукови култури. Нали тук няма ГМО, попита Борисов, когато видя лимоните гиганти, тежащи над 1 килограм, на щанда на Аграрния университет. Учените го увериха, че са произведени по биологичен път. За българското селско стопанство се отварят много добри перспективи, заяви министър-председателят, припомняйки, че само за 2 месеца в него са влезли 762 милиона лева, размразено е финансиране и по други програми, а също – и срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолуш в Брюксел. В началото на март очакваме и комисаря по енергетиката, по-нататък и другите ще посетят България, съобщи Бойко Борисов. Общо 74 нови продукта демонстрират участниците в АГРА 2010, която се провежда от 23 до 27 февруари в Международен панаир Пловдив. Представени са експонати на 450 фирми от 26 държави.

Отлична изложба, видях много интересни неща, българските компании се представят добре – така описа впечатленията си от АГРА 2010 министър-председателят  Бойко Борисов. Близо час той разглеждаше щандовете на  Международната селскостопанска изложба, която се провежда в панаирния комплекс в Пловдив.

Премиерът беше толкова впечатлен от експонатите, че лично помогна да се вдигне бялото покривало над премиерен  модел брана на известна българска компания за селскостопанска техника, която е наела цялата 7-а палата, за да покаже новите си изделия. С  минзухари го посрещнаха на щанда на Селскостопанската академия. Кошници с ябълки и орехи му подари екипът на Института по овощарство. Бойко Борисов опита и новия сорт български чери домати, които са с по-високо съдържание на витамин С и вещества, предпазващи от рак и стареене. Той е селектиран от Института по зеленчукови култури.

Нали тук няма ГМО, попита Борисов, когато видя лимоните гиганти, тежащи над 1 килограм,  на щанда на Аграрния университет. Учените го увериха, че са произведени по биологичен път.  

За българското селско стопанство се отварят много добри перспективи, заяви министър-председателят, припомняйки, че само за 2 месеца в него са влезли 762 милиона лева, размразено е финансиране и по други програми, а също – и срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолуш в Брюксел.

В началото на март очакваме и комисаря по енергетиката, по-нататък и другите ще посетят България, съобщи Бойко Борисов.

Общо 74 нови продукта демонстрират участниците в АГРА 2010, която се провежда от 23 до 27 февруари в Международен панаир Пловдив. Представени са експонати на 450 фирми от 26 държави.




Прочетено: 3438 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
завихряне Изпращане... Журналистка Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Небе Слънчоглед Неизползваната жп линия в парк Добро утро аз Ремонт носачи Казанлък Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development