Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Висши и средни училища от 8 държави в Панаира на образованието



27 Март 2010, Събота



69 образователни институции от 8 държави се представят в Панаира на образованието, който се провежда от 26 до 28 март 2010 г. в панаирния комплекс в Пловдив. Партньори в неговото организиране са Европейският колеж по икономика и управление и Международен панаир Пловдив. Участниците са близо два пъти повече от средния брой изложители в останалите подобни форуми у нас, сочат данни на Европейския колеж. В седемте досегашни издания са присъствали над 470 висши и средни училища, образователни организации и институции от 32 държави. Всичко това прави Панаирът на образованието най-мащабното изложение в България, на което младежите могат да направят избор за своето бъдещо обучение и квалификация.

69 образователни институции от 8 държави се представят в Панаира на образованието, който се провежда от 26 до 28 март 2010 г. в панаирния комплекс в Пловдив. Партньори в неговото организиране са Европейският колеж по икономика и управление и Международен панаир Пловдив.

Участниците са близо два пъти повече от средния брой изложители в останалите подобни форуми у нас, сочат данни на Европейския колеж.  В седемте досегашни издания са присъствали над 470 висши и средни училища, образователни организации и институции от 32 държави. Всичко това прави Панаирът на образованието най-мащабното изложение в България, на което младежите могат да направят избор за своето бъдещо обучение и квалификация.

„Този форум дава възможност на учебни заведения от България и чужбина да покажат какви специалисти подготвят за всички области на живота. Свързва науката и бизнеса. Хвърля мост между класните стаи и пазара на труда“, каза в словото си при откриването Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

 „Искаме да срещнем висши и средни училища от страната и чужбина с кандидатите за обучение в тях. Всички изложители са водени от желанието да предоставят качествени образователни услуги“, изтъкна ректорът на Европейския колеж по икономика и управление проф. Цветан Колев, който откри осмото издание на Панаира на образованието. „Неговата значение става още по-голямо по две причини. Първо, нашите студенти се готвят за конкуренция на европейския трудов пазар, а това изисква много знания и висока квалификация. Второ, в условията на тежката икономическа криза ще успее онзи, който е най-добре образован“, добави проф. Колев.

Школи за чужди езици, консултантски къщи, средни училища, колежи и университети от България и чужбина предлагат разнообразни програми и възможности за квалификация. На място се дават консултации по всички въпроси, които интересуват младежите и техните родители.

Очаква се Панаирът на образованието да бъде посетен от няколко хиляди души. Интересът към директните контакти с представители на различни учебни заведения е много голям, въпреки информацията в  техните Интернет страници, и е предпочитан при избора, сочат проучвания на експерти от Европейския колеж по време на досегашните издания на форума.

Изложението, което са намира в палата 7 на Международен панаир Пловдив, е отворено от 10 до 18 ч, а входът е свободен.


Прочетено: 2944 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Конкурс прическа Бургас 2009 булка от Бургас Инсталация моите цветя Менструална чашка MeLuna Бургас, Флора 2008 Списание Влъхвите Аз с майка и татко Животът продължава на тела Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development