Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Баби правят демонстрация на Тройката



Ключови думи: Тройката, Бургас, бургаски
03 Април 2010, Събота



Боядисване на яйца, месене на козунаци и точене на баница на площад „Тройката” в Бургас на Велики Четвъртък на площад „Тройката” в Бургас започнаха демонстрации на боядисване на яйца. Само днес и на 3 април /събота/ от 10 и от 14 ч. баби от бургаските пенсионерски клубове показват интересни техники на приготовление на Великденски яйца и народни традиции, свързани с ритуала. Според традицията великденските яйца се боядисват именно на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово. От 13 ч. на площада ще може да бъде видяна друга интересна демонстрация - точене на традиционна българска баница.

Боядисване  на яйца, месене на козунаци и точене на баница на площад „Тройката” в Бургас
на Велики Четвъртък  на площад „Тройката” в Бургас започнаха  демонстрации на боядисване на яйца. Само днес и на 3 април /събота/ от 10 и от 14 ч. баби от бургаските пенсионерски клубове показват интересни техники на приготовление на Великденски яйца и народни традиции, свързани с ритуала. Според традицията великденските яйца се боядисват именно на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово.  

От 13 ч. на площада ще може да бъде видяна друга интересна демонстрация - точене на традиционна българска баница.  

По-късно същия  ден, от 15 ч. ученици от Професионалната  гимназия по туризъм в Бургас ще демонстрират месене на козунаци, великденски кукли от тесто и хлябове по старинни рецепти.  

Демонстрациите ще продължат до 4 април.  

От днес до 5 април  отново /10-14 ч. и 16-18 ч. /на пл. „Тройката” бургаските деца ще имат възможността да се срещнат и играят със своите любими Великденски герои – зайци, кокошки, др. 


Прочетено: 3501 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо Божидара -спокойствие в морската градина Spirit of Burgas Париж - моста на Александър 3-ти Ремонт носачи Казанлък Камини CLAM - CORTONA angolare Руски паметник, Бургас Един розичка Тройна дъга над Бургас Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development