Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет



09 Април 2010, Петък



В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет, съобщиха от пресцентъра на общината. Литературният форум ще се проведе утре в Художествената галерия в града, като в него ще вземат участие проф. Михаил Неделчев, доц. Едвин Сугарев,писателите Йорзан Евтимов и Емилия Дворянова. Литературното събитие ще бъде открито от 14.30 часа с кръгла маса „Под сенките на облаците- подир 100 години”. От 17.30 ч. ще бъде представен сборникът „Христо Фотев” в българската литература и култура” от поредицата „Литература на НРБ” на департамент” Нова българистика”. Участие в презентацията на сборника ще вземат авторите, участващи в него, бургаски автори и проф. Михаил Неделчев.

В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет, съобщиха от пресцентъра на общината. Литературният форум ще се проведе утре в Художествената галерия в града, като в него ще вземат участие проф. Михаил Неделчев, доц. Едвин Сугарев,писателите Йорзан Евтимов и Емилия Дворянова.

Литературното събитие ще бъде открито от 14.30 часа с кръгла маса „Под сенките на облаците- подир 100 години”. От 17.30 ч. ще бъде представен сборникът „Христо Фотев” в българската литература и култура” от поредицата „Литература на НРБ” на департамент” Нова българистика”. Участие в презентацията на сборника ще вземат авторите, участващи в него, бургаски автори и проф. Михаил Неделчев.

На 10 април, събота участниците в литературния форум ще посетята две от най-емблематичните созополски църкви. Предмидена е кратка лекция на Мария Огойска за богородичната символика на иконите в старата Богородична църква. Историята за построяването на т.нар. Бежанска църква „Св.св. Кирил и Методий” ще разкаже в кратка беседа Михаил Неделчев. Темата с църковното наследство ще бъде продължена с посещение на манастира „Св. Георги” и старата гръцка църквица в Поморие.В следобедните часове участниците във форума ще посветят работата си отново на Созопол. Темата на творческия модул е „Созополският текст в българската култура. Михаил Неделчев ще направи въведение в темата като представи идеята си за поетическа антология „ Градът на спасението”. Предвиден е разговор за созополските творби на Георги Господинов, Йордан Ефтимов и Борис Роканов.Биляна Курташева в кратка беседа ще представи малката антология за Созопол”Вдъхновение от Созопол”, последвана от кратък разказ от Дария Паунова- Зафирова за художниците Александър Мутафов и Яни Хрисопулос.Същият ден е предвиден и вечерен модул, който ще бъде осъществен от студентите в специална дискусия върху теми за Созополския текст в българската култура в къщата на НБУ.

Неделя е последният ден от литературния форум посветен на Созопол. Емилия Дворянова, Йордан Евтимов, Мария Огойска и Михаил Неделчев ще направят кратък обзор за участието им и участието на на департамент „Нова българистика”в целия проект, както и по темата за присъствието и характера на ранноесенните празници на изкуствата „Аполония”,Созопол.Събитието ще завърши с импровизирано творческо писане със студенти.Студентите, които имат художествени заложби заедно с преподавателите и писателите Йордан Евтимов и Емилия Дворянова ще импровизират създаване на художествени текстове за Созопол.




Прочетено: 4338 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Животът продължава Пролет преди листата ll Рози дъга хотел Забранено за нудисти кафето ми Мебелна Фабрика ДИЕЗ Бургаският кей 3
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development