Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Програма и подробности за артистите на на Jazz & Blues сцената



02 Август 2010, Понеделник



В първия фестивален ден (13-ти август), програмата откриват Smugglers Collective. Това е DJ-сет, който представя най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues музиката от 30-те години до днес. Следват Mad Dogs. В групата участват младите музиканти Тодор Бакърджиев (тромпет), Теодор Петков (пиано), Васил Хаджигрудев (контрабас) и Иван Цонков (барабани). Целта им е да представят най-доброто от old-school jazz звученето. След тях на JAZZ & BLUES STAGE ще се качи най-талантливата млада българска певица Ruth (Рут Колева) в колаборация с холандския басист и певец Steve Hartley.

В първия фестивален ден (13-ти август), програмата откриват Smugglers Collective. Това е DJ-сет, който представя най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues музиката от 30-те години до днес.
Следват Mad Dogs. В групата участват младите музиканти Тодор Бакърджиев (тромпет), Теодор Петков (пиано), Васил Хаджигрудев (контрабас) и Иван Цонков (барабани). Целта им е да представят най-доброто от old-school jazz звученето.
След тях на JAZZ & BLUES STAGE ще се качи най-талантливата млада българска певица Ruth (Рут Колева) в колаборация с холандския басист и певец Steve Hartley. Те ще представят своя общ проект за първи път на SPIRIT of Burgas 2010 и според организаторите, тази година това е един от основите акценти на фестивала. Музиката на Steve Hartley е съчетание от пи-фънк, хип-хоп, соул, латино и джаз – бленда, която той самия нарича Spacefunk.  Рут и Стив се запознават в Холандия, а малко по-късно към проекта се присъединява и вълшебният саксофон на Jeff Hollie (записвал с Франк Запа и Бони Райт). Ruth ft Steave Hartley Band ще направят дебюта си именно на SPIRIT of Burgas 2010.  В групата са Рут и Стив (вокал и бас), Васил Вутев – Васето (барабани), Петко Дреников (китара), Джеф Холи (саксофон) и Филип Александров – Фичо от Phuture Shock (клавир).
Първата фестивална вечер продължава с Loud Jazz Band. Те са сформирани във Варшава, но впоследствие се местят в Норвегия. Свирят джаз и рок с прогресив елементи. Интересна подробност е, че барабаниста на групата Иван Македонов е роден в Бургас и през миналата година участва на SPIRIT of Burgas с проекта си Roy Powell Band.
Във втория фестивален ден (14 август) вечерта на JAZZ & BLUES STAGE започва с B.A. Project. Формацията е създадена от бургаската певица Богдана Атанасова. Музиката им е изискан микс от bossa nova, swing и R’n’B.
Вечерта ще продължи с Dizzaster 4. В този квартет участват едни от най-популярните джазмени на България  -  Венци Благоев (тромпет), Веселин Веселинов–Еко (контрабас), Събин Тодоров (пиано) и Митко Димитров (барабани). Те ще предложат на публиката на SPIRIT нов прочит на вечните хитове на Dizzy Gillespie, както и няколко авторски пиеси на господаря на ниските честоти - Еко.
Програмата продължава с още един от фестивалните акценти. Това е Martin Denev feat. Colonel Red and Vanessa Freeman. Мартин Денев е пианист, учил джаз в  Холандия и в реномирания Berklee College в Бостън, а добрата му подготовка в латино музиката идва от образование, което получава в Куба. Участвал е на много престижни музикални форуми, а неговата съучастничка в този проект - Vanessa Freeman притежава изключително могъщ глас и страхотни импровизационни умения. В момента тя е една от най-известните певици в лондонската ню-джаз сцена. На концерта си на SPIRIT Of Burgas 2010 Мартин Денев ще представи последния си албум "Stolen Blessings" заедно с Колонел Ред, Ванеса Фрийман - вокали, Стийв Хартли - бас и Васил Вутев - барабани.
Вечерта ще завърши със софийската клубна гордост Dirty Purchase. През 2010 формацията отбелязва своя 15-годишен юбилей и на SPIRIT Of Burgas 2010 за втора поредна година те ще ни представят своя танцувален микс от фънк, джаз и рок.
Последната вечер, 15-ти август шоуто на JAZZ & BLUES STAGE ще открият The Golden Project. Това е проект на вокалиста и пианист Тони Златанов, който привлича феновете на клубната джаз сцена с интересния си стил и майсторски импровизации.
Шоуто продължава с уникалното българско алтърнатив джаз трио High Time. В него влизат китариста Антони Рикев - "Wahtony" , когото познаваме и от групите Ahead и Tri-o-Five; басиста Радослав Славчев, когото свързваме също с Ahead, а и със Safo; барабаниста Николай Данев - "Brownsugar" (Ahead ; Dirty Purchase).
На 15-ти август програмата на JAZZ & BLUES STAGE продължава с една, спокойно можем да я наречем, супер група! Това са Acoustic Trio 3000 и в тази атакуваща китарна формация участват трима виртуозни музиканти -  Иван Лечев (ФСБ), Цветан Недялков (Ку-ку бенд) и  Веселин Койчев (ръководител на легендарната джаз формация Бели, зелени, червени).
Вечерта ще закрие банда представяща автентичен блус - американо-холандската формация Mama's Bad Boys & Friends. Те са трио, но за това шоу към тях ще се присъединят и българските музиканти Владимир Георгиев-Попа (Уикеда) на барабани и Краси Табаков – китара. Всичко ще приключи с традиционен за стила джем сешън!
Част от темпераментното музикално пътешествие на феновете в различните джаз стилове ще бъде и Beck’s - основен партньор на SPIRIT of Burgas тази година. Като марка, която е част от начина на живот на съвременните млади хора, подкрепяйки  фестивала  Beck’s предоставя и персонална възможност на всеки един от тях да чуе и види на живо свои любими артисти от разообразни музикални жанрове, включително и джаза. Листът с горещи имена от световната и българска сцена по време на фестивала съвпада и с концепцията на Beck’s да предоставя различни възможности за забавление на почитателите си, които зависят изцяло от техния личен избор. Между 13 и 15 август Beck’s и Spirit of Burgas ще изкушат феновете си със зашетяващо музикално присъствие на близо 100 изпълнители, които ще забият на 7-те сцени на фестивала.

Билети:
ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:
Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg. Сега можете да получите билет за SPIRIT of Burgas, където и да сте по света, благодарение на услугата “Print@Home”, която дава възможност за разпечатване на принтер на купения он-лайн билет.




Прочетено: 3319 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi primorec Казанчето, Странджа Конкурс прическа Бургас 2009 Коледен базар в Париж от Бутик витраж5 Индивид в Червено море Ето го Немо димитров ден Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. централна градска тоалетна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development