Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Британско качество в образованието въвеждат икономистите на БАН и ВУМК



01 Август 2010, Неделя



Високите стандарти в обучението се съчетават с достъпна цена за студентите Икономическият институт на БАН и Висше училище Международен колеж стартират от новата академична година съвместен проект за обучение по четири англоезични бизнес специалности. Програмите са акредитирани от третия по големина университет в Обединеното кралство – University of Wales, съобщи на пресконференция днес доц. д-р Тодор Радев, президент на ВУМК.

Високите стандарти в обучението се съчетават с достъпна цена за студентите


Икономическият институт на БАН и Висше училище Международен колеж стартират от новата академична година съвместен проект за обучение по четири англоезични бизнес специалности. Програмите са акредитирани от третия по големина университет в Обединеното кралство – University of Wales, съобщи на пресконференция днес доц. д-р Тодор Радев, президент на ВУМК.

Специалностите, в които студените ще имат възможност да се обучават в София, са „Hospitality Management” (Хотелски мениджмънт), “International Business Management” (Международен бизнес мениджмънт), “Business Information Systems” (Бизнес информационни системи) и „Business and Management Studies” (Бизнес и мениджмънт). Избрали сме програмите в съответствие с потребностите на пазара от квалифицирани специалисти, поясни зам-ректорът на колежа доц. д-р Веселин Благоев. Обучението на студентите ще бъде 3-годишно и ще е част Британската система за контрол на качеството в образованието, допълни той. Това означава, че учебният материал, както и формата на изпитите, ще бъдат по стандартите на висшето образование в Обединеното кралство. Изпитите за тези специалности ще се провеждат по едно и също време у нас и в University of Wales, а работите на студентите ще се оценяват освен от български, и от британски преподаватели. Завършилите 4-те програми ще получават две дипломи за бакалавър – българска и британска. Това ще даде възможност на нашите възпитаници да получат напълно идентични знания, подготовка и признание, както колегите им на Острова, поясни д-р Благоев.

Предимството на обучението в съвместните програми на Икономическия институт и ВУМК е освен в качеството, и в достъпната цена, изтъкна зам-ректорът на колежа. 2880 евро на година ще струва следването в България. За сравнение годишната такса в университета в Обединеното кралство е 3300 паунда. Като се прибавят и разходите за престоя, обучението там излиза средно по 9000 паунда на година, пресметна той.

Целта на съвместния ни проект е създаване на конкурентен продукт на пазара на образователни услуги у нас, каза ст. н. с. II ст. д-р Митко Димитров, директор на Икономическия институт на БАН. Според него повишаването на качеството на обучение у нас може да стане чрез отваряне на университетите към научните постижения от една страна и по-силното ангажиране на Българската академия на науките в подготовката на млади професионалисти от друга. За по-добрата подготовката на студентите в новите програми ще съдействат 50 хабилитирани преподаватели от Института, които са международно признати специалисти в сферата на икономиката, допълни д-р Митко Димитров.



Прочетено: 3148 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жълтурче Старият Бургас ХРИСТИ Машините на Леонардо Нощен Париж от Бутик козунак централна градска тоалетна тръби и инсталации Бургаският кей За Майсторите!!!!!!! Почистваща фирма Варна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development