Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Верига турнири по канадска борба за хора с увреждания стартира от Бургас



01 Август 2010, Неделя



На 31 юли 2010 г. град Бургас ще бъде домакин на І-ви кръг от веригата интеграционни турнири по канадска борба за хора с увреждания "Воля за победа". Патрон на състезанието е министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Бургаският кръг ще се проведе на бензиностанция ОМV - ул. "Стефан Стамболов" 1. Двубоите ще започнат в 12.00 часа. Състезанието се организира за Мъже и Жени с увреждания от цяла България. Категориите са лява и дясна ръка: мъже - 80 и над 80 кг., жени - 65 и над 65 кг.

На 31 юли 2010 г. град Бургас ще бъде домакин на І-ви кръг от веригата интеграционни турнири по канадска борба за хора с увреждания "Воля за победа". Патрон на състезанието е министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Бургаският кръг ще се проведе на бензиностанция ОМV - ул. "Стефан Стамболов" 1. Двубоите ще започнат в 12.00 часа.
Състезанието се организира за Мъже и Жени с увреждания от цяла България. Категориите са лява и дясна ръка: мъже - 80 и над 80 кг., жени - 65 и над 65 кг.
Ден преди началото на турнира неговите организатори дадоха пресконференция в Община Бургас. В нея участваха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, Асен Хаджитодоров - председател на Българската и Европейска федерация по канадска борба, от страна на домакините – зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел „Спорт” Веселина Деведжиева, представители на OMV - основен спонсор на веригата турнири, Щерьо Щерев и синът му Димитър Щерев от бургаския клуб по канадска борба „Херкулес” /Митко има увреждане на долните крайници, което не му пречи да печели републикански титли, а последното му постижение е 4-то място на Европейско първенство/.
Асен Хаджитодоров покани бургазлии да посетят атрактивното състезание утре. Досега участие в него са потвърдили 30 души с различни увреждания, но записване ще се извършва и на място. Приготвени са награди за участниците и изненади за публиката.
След бургаския кръг на състезанието ще се проведат още 4 – в Плевен, Пловдив, Варна и София.
Иван Ценов съобщи, че спортното министерство е създало програма „Спорт за хора с увреждания”, която ще бъде активирана до края на август. По нея заедно могат да кандидатсват спортни клубове от страната и НПО.
Министерството отваря и консултативен център, в който ще насочват хора с увреждания на всякаква възраст към различни спортове, подходящи за тях, и ще ги свързват със съответните клубове.
Председателят на Българската и Европейска федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров благодари за подкрепата и връчи символични дарове /купи и плакет/ на Иван Ценов, д-р Лорис Мануелян и главния спонсор на турнира.
В края на пресконференцията от „Херкулес” благодариха на Община Бургас за съдействието, което оказва на младия клуб с едва двегодишна история.








Прочетено: 3217 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Заслон в местност Живия огън Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 евро 2008 Вече съм голяма розичка Пролет, кокичета сред тухли wellcome to bourgas Пристанището в Бургас димитров ден Републиканска след ремонта Община Бургас Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development