Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 08 август 2010



09 Август 2010, Понеделник



На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели 200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас. На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН


І. Характерни престъпления

На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели  200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас.

На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 07.08.2010 г. около 16.30 ч в РУ “Полиция” – Несебър е получено съобщение от 23-годишен мъж от Сандански, че около 5.00 ч на същата дата в курортен комплекс “Слънчев бряг” е бил застигнат от неизвестни лица, които го съборили и му отнели златен ланец и мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 07.08.2010 г. около 3.40 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение за извършен грабеж до денонощен павилион на ул. Тракия” в комплекс “Славейков”.  При извършената проверка на място, потърпевшият 34-годишен мъж от Бургас заявил, че около 3.30ч.е слязъл от таксиметров автомобил пред павилион. В този момент пристигнало друго такси, от което слезли двама непознати мъже и го заговорили. Не след дълго разговорът преминал в скандал, при който единият от мъжете минал зад тъжителя, ударил  го няколко пъти в гърба и му отнел чантичка, която при удара паднала на земята. По данни на 34-годишния мъж в чантичката е имало 3000лв., ключове и лични документи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 07.08.2010 г. в 6.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” при РУ “Полиция” – Средец е получено съобщение, че за времето от 22.00 ч на 06.08. до 5.45 ч на 07.08.2010 г. е извършена кражба от заведението в сградата на Автогара – Средец. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване катинара на външната врата е проникнало в обекта и извършило кражба на меден купол от казан за изваряване на ракия  и около 20 бутилки  водка и уиски. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Средец.
 
На 07.08.2010 г. в РУ “Полиция” – Несебър е получено съобщение от 40-годишна жена, че около 21.00 ч предната вечер, при затваряне на цветарски магазин е установила липсата на дамската си чанта с 1600 лв., лични документи и ключове. Чантата се е намирала в склада на обекта. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 07.08.2010 г. в 19.30 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение за кражба на мобилни телефони и документи от гримьорната на летния театър. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 17.00 до 19.00 ч  на същата дата неизвестно лице проникнало в гримьорната на летния театър и извършило кражба на на три мобилни телефона, портфейл със 150 евро, 40 лева и документи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 07.08.10 г. в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил  “Сеат Ибиза”, паркиран край пътя след ваканционно селище “Дюни”. По данни на тъжителката, от колата са откраднати куфар с дрехи, пътна чанта с дрехи, дамска чанта  190 лв.и лични документи и дамска чанта с лични документи и дебитна , от която на същата дата е изтеглена сумата от 400 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Созопол. 
 
На 07.08.2010 г. в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение, че неизвестно лице чрез изкъртване патрона на предна дясна врата, проникнало в лек автомобил  “Мерцедес”, паркиран в района на къмпинг “Градина”. От колата е извършена кражба на автомобилна навигация, антирадарно устройство, два мобилни телефона, туристическа раница с дрехи и четири ампули инсулин и дамска чанта с лични документи, 100 лева и 2 бр. USB флаш-памет. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Созопол.

 
ІІ. Пътно транспортни произшествия

На 07.08.2010 г. около 11.30 ч в Айтос по ул. “Васил Левски” са а движел лек автомобил  “Сеат Кордоба”, управляван от Х.П. (34) от Айтос. На кръстовището с ул. “Славянска”, не спазил пътен знак Б2 (Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство), предприел завой наляво и в средата на кръстовището блъснал движещия се с предимство по ул. “Славянска” мотоциклет “Хонда” , управляван от Е.Н. (36) от Айтос. В резултат на удара мотоциклетистът е получил разместване на дясна става. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. По случая работи РУ “Полиция” – Айтос.

На 07.08.2010 г. около 21.15 ч в Бургас до бензиностанция “Пода” се е движел лек автомобил  “Волво”, управляван от А.Д. (30) от Пловдив. При движение с несъобразена скорост и управление след употреба на алкохол, водачът изгубил контрол над автомобила и блъснал аварирал на пътното платно “Фолксваген Пасат”, управляван от И.Ж. от Малко Търново. При инцидента е пострадала пътуваща  във “Фолксваген”-а жена, която в момента на удара се намирала пред авариралия автомобил. Оказана й е амбулаторна медицинска помощ. Пра извършената проверка техническата средство е отчела наличие на алкохол в издишания от А.Д. въздух с концентрация – 2.07 промила. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.




Прочетено: 3175 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АХИЛОЙ Разоран двор, угар Флора Бургас 2009 Детски къщи Teddys house Изпращане... Кукерландия 2011, Ямбол Spirit of Burgas Сладурани с ЛЕГО Декоративни дървени конструкций аз Коледен базар в Париж от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development