Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА SPIRIT OF BURGAS СЧУПИ ВСИЧКИ РЕКОРДИ!



17 Август 2010, Вторник



Три се оказа магическо число за SPIRIT of Burgas, след като таз-годишното трето издание на фестивала бе посетено от 20% повече публика, имаше 2 пъти повече къмпингари и премиерната нощ с участието на The Prodigy като хедлайнер на основната сцена бе продадена напълно.

Три се оказа магическо число за SPIRIT of Burgas, след като таз-годишното трето издание на фестивала бе посетено от 20% повече публика, имаше 2 пъти повече къмпингари и премиерната нощ с участието на The Prodigy като хедлайнер на основната сцена бе продадена напълно.
Третото издание на SPIRIT of Burgas се проведе от 13ти до 15ти август 2010г. Той е разположен на Централния плаж на Бургаския залив и едно от нещата, които превръща фестивала в уникално събитие е красивата гледка към Черно море. И тази година хиляди фестивални фенове стъпиха на пясъка и се забавляваха заедно в продължение на три последователни нощи. Температурата този път бе наистина много висока – и в буквален и в преносен смисъл. На 7 сцени се изявиха повече от 100 артиста, предлагащи на феновете изключително разнообразие от музикални жанрове като рок, рап, денс, дръм-енд-бейс, джаз, блус, реге, ска и електронна музика.
Основната сцена бе поле за изява на големи интернационални имена като  Andy C, Apollo 440, DJ Shadow, Gorillaz Sound System, Grandmaster Flash, Serj Tankian, The Prodigy и Unkle. За жалост феновете не успяха да се срещнат с Everlast, който отмени своето участие на фестивала в събота, на 14 август, заради неочаквано заболяване. Шоуто обаче трябва да продължи, затова на негово място на основната сцена застана популярната не само у нас, но и в цяла Европа българска банда Wickeda и подгря по подобаващ начин публиката за появата на хедлайнера на вечерта – Unkle. 
Какво казаха участниците във фестивала за самия фестивал:
“Да свирим на основната сцена на SPIRIT of Burgas за нас беше страхотно преживяване! Публиката беше наистина чудесна и си личеше, че се забавлява заедно с нас,” каза Ерол – фронтмена на Wickeda, веднага след слизането на групата от основната сцена.
„Фестивал, който направо чупи всякакви рекорди, заради морето, плажа, слънцето и многото усмихнати хора, които определено знаят как да се забавляват... как да не се влюбиш при това положение в такова страхотно събитие!” Ewan McFarlane, фронтмен на Apollo 440.
„Това бе моето идване в България. Очарован съм от красивата гледка към морето, която ми се разкри от сцената. Публиката беше пълна с енергия и определено искам да дойда отново тук!” сподели DJ Shadow.

Община Бургас и кмета на града – господин Димитър Николов подкрепят SPIRIT of Burgas не само в морален аспект, но и в качеството си на съорганизатори на фестивала. Този музикален форум е не просто повод за забавление на различни групи от хора, но се превърна и в причината, поради която днес вече Европа и света идентифицира много по-добре град Бургас като туристическа и културна дестинация.  Тази година събитието бе посетено и от финансовия министър на страната ни – г-н Симеон Дянков, който дойде специално за гига на Gorillaz Sound System.


„Да бъдем партньори на събитие като Spirit of Burgas за нас беше изключително удоволствие и признание”, коментира Василена Даскалова – бранд мениджър на Beck’s в Каменица АД. „Радваме се, че Beck’s беше част от атмосферата на най-силното до момента издание на фестивала. Вярваме, че сме допринесли за това хиляди фенове да изживеят  незабравими емоции с любимите си изпълнители.  Благодаря на организаторите, че избраха именно марка Beck’s за основен партньор на Spirit of Burgas”.
Подкрепата на  мащабни и значими музикални събития е част от концепцията на бранда. Чрез своя собствена музикална платформа – Beck’sperience, марката партнира на  най-ярките имена от световната и българската музикална  сцена и прави възможни срещите на меломаните с техните музикални идоли. Сред най-големите проекти, реализирани до момента у нас благодарение на Beck’s, са участията на Лени Кравиц и Снууп Дог, а също и изявите на много от артистите от модерната клубна сцена. Сред тях тази година в „музикалното си досие” Beck’s записва  и най-горещия плажен фестивал на източно-еврепоейската сцена - Spirit of Burgas.
Организаторите на фестивала благодарят на публиката на събитието и на всеки, повярвал в значимостта му и спомогнал то да се случи. Сега, след финала на третото издание на SPIRIT of Burgas, те поглеждат към следващата година, когато летвата ще бъде вдигната още по-високо и обещават, че фестивалът ще бъде още по-добър и по-мащабен.




Прочетено: 12711 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса pepi лека вечер Морската градина в Бургас Рибарското селище привечер Мото клуб съботно кафе ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ лека вечер Флора -Бургас-2009.JPG Театър за драма. опера и балет, Бургас.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development