Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ТВОРЧЕСКИ ПОРИВ СЛЕД ЖЕРАВНА ВДЪХНОВИ МИРЕЛА АСЕНОВА27 Август 2010, ПетъкСлед 3-тото издание на Фестивала на народните носии в Жеравна, талантливата художничка Мирела Асенова, бе обхваната от творческо вдъхновение. За няколко дни тя сътвори поредица от платна, посветени на самобитното балканско селище, съхранило непреходността на времето и българщината. „Напеви от Жеравна”, „Селска идилия”, „Къщата с портата”, „Песента на колелетата” са част от картините, които именитата художничка със сливенски корен посвети на този свиден за нея роден край.

След 3-тото издание на Фестивала на народните носии в Жеравна, талантливата художничка Мирела Асенова, бе обхваната от  творческо вдъхновение. За няколко дни тя сътвори поредица от платна, посветени на самобитното балканско селище, съхранило непреходността на времето и българщината. „Напеви от Жеравна”, „Селска идилия”, „Къщата с портата”, „Песента на колелетата” са част от картините, които именитата художничка със сливенски корен посвети на този свиден за нея роден край.
Целият цикъл от творби, пресъздал дивната хубост на Жеравна, Сините камъни и Карандила, почитателите ще могат да видят в дебютната самостоятелна изложба на Мирела Асенова, която тържествено ще бъде открита на 1 октомври в „Галерията за нетрадиционни изкуства” в столицата. Увличащата се по японистика и пантомима художничка е новото голямо откритие на Школата за нетрадиционна живопис на подсъзнателно ниво, създадена от н. с. Стефка Балджиева.
Експозицията „Изгряващото слънце на изкуството” ще демонстрира неограничените възможности на нетрадиционна живопис. Художничката ще покаже на широката публика пейзажи, натюрморти и футуристични композиции, богати на идеи и на завиден живописен замах. Творбите на Асенова вече намериха радушен прием не само у нас, но и зад граница и вече красят частни колекции в Берлин и Стокхолм.

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка

Жеравна, художничка
Прочетено: 4645 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Финансова помощ за бедните pepi Елена Мото клуб Малката ХРИСТИ Кокили за Строители!!! Ритуалната зала в гробищата Цвят на череша с пчели Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development