Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изгубване на деца са сред най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж30 Август 2010, ПонеделникПлаж Бургас – Север ще работи официално до 12 септември. Това каза за радио „Фокус”- Бургас Николай Иванов, началник „Водно спасяване” на плажа и началник на Асоциацията по водно спасяване в Бургас. До тази дата на бургаския плаж ще работят 30 спасители по двойки за всеки пост. След официалния край на сезона в продължение на седмица или 10 дни, зависи от концесионера, ще има обходни двойки по плажа, обяви още той. Най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж са изгубване на деца. В най-посещаваните дни от седмицата събота и неделя доста родители губят от поглед децата си. Всекидневно спасителите на бургаския плаж се сблъскват и с вадене на хора от водата. Причините са различни, но най-вече затруднена ситуация при ползване на дюшеци при силно вълнение и жълт флаг. Има ги проблемите с ентусиастите, които скачат от Мостика, въпреки че не могат да плуват. По думите на Иванов най-дисциплинирани са плажуващите от Бургас. „Те са свикнали с нашия начин и метод на работа и ни слушат доста повече от останалите”, посочи Николай Иванов.

Плаж Бургас – Север ще работи официално до 12 септември. Това каза за радио „Фокус”- Бургас  Николай Иванов, началник „Водно спасяване” на плажа и началник на Асоциацията по водно спасяване в Бургас. До тази дата на бургаския плаж ще работят 30 спасители по двойки за всеки пост. След официалния край на сезона в продължение на седмица или 10 дни, зависи от концесионера, ще има обходни двойки по плажа, обяви още той. Най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж са изгубване на деца. В най-посещаваните дни от седмицата събота и неделя доста родители губят от поглед децата си. Всекидневно спасителите на бургаския плаж се сблъскват и с вадене на хора от водата. Причините са различни, но най-вече затруднена ситуация при ползване на дюшеци при силно вълнение и жълт флаг. Има ги проблемите с ентусиастите, които скачат от Мостика, въпреки че не могат да плуват. По думите на Иванов най-дисциплинирани са плажуващите от Бургас. „Те са свикнали с нашия начин и метод на работа и ни слушат доста повече от останалите”, посочи Николай Иванов. Според него на бургаския плаж не се допускат по-сериозни инциденти. До този момент са регистрирани не повече от 50-60 леки инциденти, докато техният брой през минали години е достигал до 200-300 на сезон. Най-сериозният и единствен инцидент до момента е бил централния бургаски плаж, които през лятото остана неохраняем. Спасителите са получили сигнал за 53-годишна жена от Чехия, която е изкарана от водата в много тежко състояние, но върната към живота, благодарение на бързата намеса на спасителите и на медицинските екипи. Инцидентът е от началото на месеца. Закъснението за работа на спасителите от бургаския плаж е неприемливо, каза още Николай Иванов. Според Наредбата за работа на спасителите, разписана от началника на охраната на бургаския плаж, стриктно се спазва работното време, което е от 08.00 до 18.00 часа. „Закъсненията не се приемат, защото 08.01 часа може да се удави някой, същото важи и да тръгване една минута по-рано от работа”, поясни Иванов. Сред другите основни забрани са да не се напуска работното място, да не се водят лични разговори с роднини или плажуващи девойки. Спасителите не могат да обядват по заведенията на плажа или да лежат на шезлонг. „Всеки спасител си има трудова характеристика и на курсовете се учат, че неговите задължения да си гледа във водата, да следи за безопасността на плажуващите летовници и всяко негово разсейване като заиграване с момичетата, говорене по телефона, ходене до магазина, вършене на несвойствена дейност е т.н. разсейване, което води до фатални инциденти понякога”, посочи началникът на спасителите. „При мен няма този случай да вдигна жълто знаме и да видите във водата надуваеми предмети, т.е. момчетата слушат и изпълняват стриктно разпорежданията на началника. За това и този плаж работи толкова добре. Цялото звено работи много добре като екип”, посочи Иванов.


Прочетено: 1433 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет на село съботно кафе Слънчев бряг не е само строителен обект търговски център Пожарната в Бургас Графила 2009, Бургас Духовности на границата с брега университет ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Конкурс прическа Бургас 2009 созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development