Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Баронеса Катрин Аштън поздрави България на ЕКСПО 2010



31 Август 2010, Вторник



Баронеса Катрин Аштън, върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, поздрави България по време на посещението си в нашия павилион на Световното изложение в Шанхай. „На хубавата България – една прекрасна страна, член на Европа, желая вдъхновение за бъдещето. С най-добри пожелания“, написа тя в почетната книга.

Баронеса Катрин Аштън, върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, поздрави България по време на посещението си в   нашия павилион на Световното изложение в Шанхай. „На хубавата България – една прекрасна страна, член на Европа, желая вдъхновение за бъдещето. С най-добри пожелания“, написа тя в почетната книга.

Щом влезе, баронеса Аштън веднага се насочи към експонатите, пресъздаващи шедьоври от златните съкровища на траките, каза Христина Колева от Международен панаир Пловдив, която е директор на българския павилион. Високопоставената гостенка получила като подарък 7 копия на апликации от тракийското съкровище в Летница.

Голям интерес предизвика възрожденската къща, която тя разгледа подробно, добави Колева. Баронесата била впечатлена от стомните, чергите, килимите и чекръка. Катрин Аштън споделила, че у дома има българска стомна, купена в София.

Гордея се, че в моя екип работи една кадърна и достойна българка – Кристалина Георгиева, заявила еврокомисарката по външната политика.

Посещението на Катрин Аштън в българския павилион слага началото на серия от визити на важни персони. На 9 септември ще гостува  вицепрезидентът Ангел Марин, а на 16 септември – вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, съобщи Христина Колева.

Средно 15 000 души дневно посещават нашата експозиция, подготвена от екип на Международен панаир Пловдив, който организира участието на страната на Световното изложение. Освен потокът от туристи, не секват и деловите контакти. Представители на панаира са се срещнали с директорите на павилионите на Турция, Австрия, Чехия, Полша, Грузия и други държави, за да обсъдят възможностите за развитие на икономическите отношения с тях.


Прочетено: 3748 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София горноезеровски циганин Китен нощувки и квартири на ниски цени wellcome to bourgas производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени бургаска среща Почистваща фирма Варна Конкурс прическа Бургас 2009 през гората, до морето Професиоанални Американски Кокили за Строители
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development