Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Реставриран за 100 000 лева „Мерцедес” с дебют на парада в Созопол



02 Септември 2010, Четвъртък



Уникален „Мерцедес” 170 S от 1950 година, чиято реставрация е излязла на собственика му 100 000 лева, ще бъде показан за първи път в целия си блясък на ретропарада в Созопол. Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери. Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от „Ягуар”-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си. Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, „Чайки”-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.

Уникален „Мерцедес” 170 S от 1950 година, чиято реставрация е излязла на собственика му 100 000 лева, ще бъде показан за първи път в целия си блясък на ретропарада в Созопол.
Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери.
Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от „Ягуар”-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си.
Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, „Чайки”-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.    
На превърналото се в традиционно изложение в морското градче ще бъдат представени и други непоказвани досега ретровозила, съобщи председателят на бургаския автомотоклуб “Ретро” Димо Джамбазов, организатор на събитието. Атрактивният парад, подкрепен от община Созопол, започва в събота от 11 часа на пристанището.   
Освен актьора Асен Блатечки, известен със страстта си към ретро колите, на парада се очакват и други негови колеги, които участват в Празниците на изкуствата „Аполония”.
Над 60 ретро автомобила от цялата страна и десетки мотоциклети ще се включат в изложението. Най-малкият участник – бебе на няколко месеца, ще пристигне с най-стария „Ягуар”.  




Прочетено: 13637 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаският мост обход в търсене на храна Йоан Костадинов Община Бургас Декабрь 2017 года Ето го Немо Конкурс прическа Бургас 2009 Неизмазана тухлена селска къща Пристанище Приморско Созопол. морето
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development