Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

СРЕЩА С ЕКИПА ПО ПРОЕКТ SNOWBALL



11 Септември 2010, Събота



Днес г-жа Златина Дукова, заместник областен управител проведе работна среща с организаторите на Заключителния семинар по проект SNOWBALL за доставчиците на услуги за хора с увреждания.

Днес г-жа Златина Дукова, заместник областен управител проведе работна среща с организаторите на Заключителния семинар по проект SNOWBALL за доставчиците на услуги за хора с увреждания.
    На срещата присъстваха:
    Георги Георгиев- Председател на Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ и главен организатор на събитието;
    Ивайло Иванов- Изпълнителен Директор на Агенция за социално подпомагане
    Тони Костова – Директор на Регионална дирекция «Социално подпомагане» - Бургас
    Люк Зелдерлоо- Генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания / EASPD/
    Жос Тюнис- Фламандска агенция за хората с увреждания
    Жос Щеркс- Директор, Kleis, Белгия
    Ян Пфайфер- Представител на LUMOS; Председател на европейска експертна група по деинституционализацията
    Соня Стасковиак от екипа на проекта

След като представи домакините и поднесе извинения за невъзможността на Областния управител да участва в срещата и увери гостите, че той винаги е общувал активно с представителите на Неправителствения сектор и е съпричастен към техните проблеми, тя пожела да я запознаят с резултатите от приключилия проект – «Няма по-добро от устойчивостта на един проект, а създаването на работещ административен капацитет, каквато е целта на настоящия, изисква много усилия и най-вече добро сърце, за да се решават проблемите на хората с физически увреждания. В рамките на компетенциите на областния управител, винаги сме оказвали съдействие, има добър диалог между нас като представители на държавната власт, общинските власти и неправителствените организации от областта.»
    Г-жа Тони Костова запозна присъстващите с фактологична справка за предоставянето на услуги за хората с увреждания в региона и спомена за проблемите в тази посока – общините разчитат основно на държавноделегираните дейности, стартиралият процес на деинституционализация и работата по развиването на приемната грижа. 
          На свой ред г-н Георги Георгиев благодари за срещата, за проявеното професионално и човешко отношение към хората с увреждания и към организациите, предоставящи услуги за тях. Той сподели, че заключителният семинар се явява и Първи регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания в Област Бургас, с което символично се дава старт на следващия етап от проекта, чието име не е избрано случайно, в превод е «Снежна топка» и тъй като ефектът на снежната топка е тя да става все по-голяма – такава е и мисията на проекта – да обединява все по-вече съмишленици и партньори, да създава капацитет вече на регионално и общинско ниво.
          В заключение г-жа Дукова благодари, че са избрали именно Бургас за форума и за предоставената възможност да се запознае с водещите организации по проекта – «Знам, че ви предстои много работа и дълъг път, затова ви пожелавам – кураж, сили и сърце, за да го извървите успешно».




Прочетено: 2763 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ВИК УСЛУГИ БУРГАС паметникът на Руската армия Конкурс прическа Бургас 2009 Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик АРКУТИНО pepita Странджа Конкур глазами зрителя 7 На Вая
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development