Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В смолянското село Смилян се провежда форум Образователни и културни политики в пограничните райони на България



11 Септември 2010, Събота



В смолянското село Смилян се провежда форум Образователни и културни политики в пограничните райони на България. Община Смолян, Кметство с. Смилян и Национален Фонд “Култура” в сътрудничество с Международен съвет на франкофонската младеж и Франкофонски клуб за развитие организират открит форум на тема «Образователни и културни политики в пограничните райони на България» в рамките на пилотна инициатива: „Култура, Образование, Младеж, Региони: Начин на живот /LifeStyle”

Община Смолян, Кметство с. Смилян и Национален Фонд “Култура” в сътрудничество с Международен съвет на франкофонската младеж и Франкофонски клуб за развитие организират открит форум на тема «Образователни и културни политики в пограничните райони на България» в рамките на пилотна инициатива: „Култура, Образование, Младеж, Региони: Начин на живот /LifeStyle”

Партньорската инициатива е подкрепена от евродепутат Мария Неделчева (ЕНП/ГЕРБ) и  ще се проведе на 11 и 12 септември 2010г. в залата на комплекс „Смолена”, в село Смилян, Област Смолян, където ще бъде представено специално обръщение  относно платформата "Култура, Образование, Младеж, Региони: Начин на живот 2014 - 2020 г.”

Сутрешният панел включва презентации на Емил Върбанов, главен експерт в Национален фонд „Култура” на тема: :„Образователни и културни политики в пограничните райони на България”; на Росен Димов, най- младият съветник на председателя на Европейската комисия Жозе-Мануел Дурау Барозу на тема :„Европа в помощ на пограничните региони - инструменти на Съвета на Европа и Европейския съюз за трансгранично сътрудничество”; на Александра Йосифова - Николова, председател на Франкофонски клуб за развитие и на комисия „Създаване на национални младежки съвети”, CIJEF, на тема :“Съвременни младежки практики, опит за сравнение между български и френски примери”, както и на вече работещи добри практики, реализирани от читалища, училища, музейни институции.

Следобед участниците ще имат възможност в реална форумна среда да обсъдят проекта за Декларация за разработване на открита гражданска платформа „Европейска перспектива за местно, междурегионално и трансгранично културно- образователно сътрудничество в България” 2014- 2020г., в рамките на пилотна инициатива: „Култура, Образование, Младеж, Региони: Начин на живот 2010- 2014г.” Поканени за участие са представители на местни и регионални власти и централни институции, на културно- образователни институции ( училища, читалища, музеи, галерии, библиотеки читалища, училища), на НПО и организации и доставчици на услуги в сферата на културата, образованието и младежта.




Прочетено: 3357 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Аз моят изгрев КАМЕРА Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Бодил край Ясна поляна Созопол Париж - моста на Александър 3-ти бургаска среща Tiffi Shop информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development