Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Български завод с щанд на автомобилния панаир във Франкфурт



16 Септември 2010, Четвъртък



„Динамо” Сливен ще участва със собствен фирмен щанд на най-голямото изложение в областта на автомобилната индустрия – Аутомеханика 2010 във Франкфурт, което през тази година ще се проведе от 14 до 19 септември. Дружеството ще представи доказали с годините качеството си продукти, заедно с напълно нови разработки. „Очакваме най-голям интерес да предизвика последната усъвършенствана модификация на вече наложилия се в САЩ генератор „Power 550 Generation”. Второто поколение високо-мощен алтернатор притежава още по-сериозни експлоатационни характеристики, като запазва изключителната надеждност и издръжливост на предшественика си”, каза Димитър Колев, Председател на НС на „Динамо” Сливен АД.

„Динамо” Сливен ще участва със собствен фирмен щанд на най-голямото изложение в областта на автомобилната индустрия – Аутомеханика 2010 във Франкфурт, което през тази година ще се проведе от 14 до 19 септември.  Дружеството ще представи доказали с годините качеството си продукти, заедно с напълно нови разработки. „Очакваме най-голям интерес да предизвика последната усъвършенствана модификация на вече наложилия се в САЩ генератор „Power 550 Generation”. Второто поколение високо-мощен алтернатор притежава още по-сериозни експлоатационни характеристики, като запазва изключителната надеждност и  издръжливост на предшественика си”, каза Димитър Колев, Председател на НС на „Динамо” Сливен АД. 

С неоспоримите качества и предимства на високо-мощния алтернатор, произведен в „Динамо” Сливен, дружеството твърдо стъпи на американския пазар. Пробивът бе направен с безчетковия алтернатор /генератор/ DEA 450, който бързо се наложи в транспортната техника, произвеждана целево за армията на САЩ. Българският завод преодоля огромна конкуренция от страна на най-мощните корпорации в света, като BOSH и DELCO. Така „Динамо” Сливен в момента е основен снабдител на Пентагона с този важен агрегат. Само през първата половина на 2010 г. заявките към българския производител се увеличиха с 300% спрямо същия период на 2009 г. Големият интерес към този продукт, предизвика разработката на негова подобрена версия, която ще бъде представена и на изложението във Франкфурт.

В Германия „Динамо” ще представи  още и семейството на автомобилните стартери, допълнено с новите модели редукторни стартери, отличаващи се с ниско тегло и висока мощност. За първи път ще бъде показана и новата продуктова линия на фирмата  - стартерните включватели РДС, РС и М114. Характерно за новите стартерни включватели е, че над 70% от детайлите по тях се изработват по уникалния за света метод на „обемното  студено щамповане”.

Аутомеханика – Франкфурт” е най-големият европейски технологичен форум, свързан с автомобилната индустрия. Всяка година през септември финансовата столица на Германия приковава интереса на фенове и медии с едни от най-интересните премиери в света на автомобилизма. На обща площ от 170 000 кв. м на територията на панаирното градче традиционно над 70 компании от цял свят показват последните новости в областта на автомобилостроенето и свързаните с него браншове, използват форума и за пускане в продажба на най-новите си модели.

Участието със собствен щанд е изключително престижно за страната ни и ще даде възможност на „Динамо” да осъществи нови търговски контакти с фирми и дистрибутори от целия свят. Заводът има потенциал да продължи да се развива. Иновациите в производствения процес са ежедневие и това гарантира растежа му.

Въпреки тежката икономическа обстановка в страната и световната икономическа стагнация, сливенското предприятие увеличава продажбите си. През първите осем месеца на годината те достигнаха обемите на продажби за цялата 2009 г. -  в размер на 6 млн. лв. Очаква се до края на 2010 г. увеличението на пласираната продукция да е с 80% повече и да достигне парична равностойност от 11 млн. лв.

Над 90% от продукцията на „Динамо” се реализира на международните пазари, като по-голямата част от нея е предназначена за страни извън еврозоната - САЩ и Русия.  С новите си продукти предприятието се представя на почти всички европейски технически изложения.

На техническият панаир HANOVER MESSE 2010 специалистите бяха впечатлени от постояннотоковите двигатели, резервни части и компоненти за тях, произведени в Сливен. А най-голям интерес предизвикаха двигателите от серията DH, чийто последен представител DH 150/4803 разполага и с вал с вътрешни шлици, благодарение на уникалната технология за студено извличане.

Дружеството и в момента работи по нови проекти. С тях то ще гарантира 50-процентен растеж и през 2011г., с което ще осигури и 50 нови работни места.



Прочетено: 2921 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Родното небе флора 2008 Весела Pepi София от Копитото pepi Казан за топло Истанбул рибари Tiffi Shop Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development