Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Министър Цветан Цветанов: Децата трябва да бъдат информирани за заплахите в интернет пространството



16 Септември 2010, Четвъртък



Всички деца вече са част от глобалното интернет пространство, а родителите сме малко по-назад. Цветанов каза още, че във фейсбук, която е една изключително добре развита социална мрежа, под прикрита самоличност, е имало доста операции, проведени от ГДБОП срещу педофили.

София. Всички деца вече са част от глобалното интернет пространство, а родителите сме малко по-назад. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти, след като откри конференция на тема „Младите хора и рискът в онлайн среда” в Академията на МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Цветанов посочи, че предпоставките за въвличането на децата в престъпления и въвличането им в сексуална експлоатация или всичко, което би могло да бъде организирано в интернет пространството, са основание да бъдат предприети адекватни мерки за предотвратяването, мобилизирането и координирането на действията, както на институциите, така и на неправителствения сектор, и естествено с подкрепата на евроатлантическите партньори - да можем действително да бъдем адекватни. Това е бъдещата заплаха за обществото и трябва много сериозно да се подхожда към интернет заплахите – смята той.
По думите му - има някои, които се възползват от възможността чрез интернет пространството да се въвличат деца в извършването на престъпление.
По думите на Цветанов - децата трябва да бъдат запознати, когато боравят с интернет и навлизат в това необятно пространство за евентуалните заплахи в него. Цветанов каза още, че във фейсбук, която е една изключително добре развита социална мрежа, под прикрита самоличност, е имало доста операции, проведени от ГДБОП срещу педофили. Били са въвлечени дори деца на 13 -14 годишна възраст, които в началото не са предполагали, че ще попаднат в този капан, а когато са въвлечени, се чувстват виновни и съпричастни. По думите - понякога липсата на комуникация между родители и деца, а понякога липсата на информираност за последствията, е причина децата да попаднат в подобни опасности.
Цветанов каза, че е много внимателен по отношение на профила във фейсбук на дъщеря му.
Има толкова сигнали, които пристигат и на моменти големи хора, които изпитват някакво увлечение, смятайки, че са намерили любовта на живота си, установяват че са били използвани или въвлечени в някакво престъпление – посочи той.
Десислава АНТОВА


Прочетено: 2745 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пепи ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Отровни гъби св. Николай Чудотворец Часовникът на Мой хороший знакомый из Бургаса Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Tiffi Shop майк Декабрь 2017 года Аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development