Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фотографско изследване на Черноморието от въздуха прави удивителни открития за крайбрежието ни21 Септември 2010, Вторник“Черно море: север - юг” на Александър Иванов с премиера в Бургас След огромния успех в София и Варна, изложбата „Черно море: север – юг“ ще бъде открита на 21 септември от 18:00 часа в Галерията на Дружеството на бургаските художници на ул.Александровска 22, за да апелира за нови защитени територии на Кара дере, Камчийски пясъци и Иракли

 
Прецизна селекция, направена сред повече от 10 000 фотоса, заснети от въздуха над Черно море, ще посетят и Бургас след като обраха овациите във Френския Културен Институт в София и Аквариума във Варна.
 „Черно море: север-юг“ е инициатива на добре познатия с изложбата си „България 360°“ и въздушните си кадри фотограф Александър Иванов и е съвместен проект с Коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България“.
След десетки летателни часове над морето и височинни фотосесии в търсене на перфектните кадри,  екипът на Александър Иванов и неговият пилот – Светослав Соломаха, споделя миговете на крилата на делтапланера, в които България и Черноморието изглеждат удивителни и непознати.
Малка, но затяваща дъха селекция от всичко заснето, в 24 изключителни фотоса, в които редом с тези на скални образувания и речни корита, вливащи се в морето, Александър Иванов е документирал и онова, което не винаги е привлекателно за фотографа, търсещ красотата – хиляди кубически метри бетон по плажната ивица на страната, сериозни замърсявания и хаотични архитектурни намеси в природната среда.
Откриването на изложбата в Бургас ще отбележи и продължението на национална кампания на Коалиция „За да остане природа  в България“, чиято цел е обявяването  на 3 нови крайморски територии за защитени.  Това е единственият начин това уникално природно наследство да бъде запазено в съвременните условия. Камчийски пясъци, Кара дере и Иракли са трите зони, в които гражданските и експертните организации настояват за държавни мерки и незабавна намеса.
Откриването на изложбата в Бургас е специално и важно събитие, тъй като жителите на крайбрежието и на града ни са тези, които често са най-засегнати от грубите намеси в природната среда и които искат красотата по морето да бъде негов запазен знак, а не бетонът. Надяваме се, че те ще подкрепят националната подписка за новите защитени територии.
„Черно море: север – юг“ е проект на Българска фондация Биоразнообразие в рамките на Коалиция „За да остане природа в България”, финансирана от Фонд за НПО на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн към Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство - чрез Фондация Екообщност и Фондация за развитие на местното самоуправление.   
Изложбата се случва и благодарение на партньорството на  Министерство на околната среда и водите, Фотосинтезис – място за хора, идеи и фотография.
Изложбата гостува в Бургас в рамките на Седмицата на екологията и устойчивата енергия, организирана от Община Бургас и  БФБ и ще остане в Галерията на ул.Александровска 22 от 10:00 до 18:00 часа в дните от 20 до 24 септември 2010 г.Прочетено: 2457 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Небе лека вечер Първа копка Слънчоглед Община Бургас жълто спретната къщурка Нова професия Конкур глазами зрителя НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Spirit of Burgas Жреци на музите 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development