Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обсъдиха подготовката на предстоящия зимен сезон в Бургаска област25 Септември 2010, СъботаДнес в Областна администрация се проведе работна среща във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон. Срещата води зам.-областният управител Златко Димитров, а участие в нея взеха представители на различни държавни институции, имащи отношение по темата.

Днес в Областна администрация се проведе работна среща във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон.
Срещата води зам.-областният управител Златко Димитров, а участие в нея взеха представители на различни държавни институции, имащи отношение по темата.
Инж. Христо Гюров от Областно пътно управление Бургас информира присъстващите, че по-голямата част от тази подготовка, като подобряване на настилките, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка е вече направена. 1169, 4 км. е дължината на пътната мрежа, която се стопанисва от Областно пътно управление Бургас, като през изминалата година само на 440 км. пътища са били извършени козметични ремонти. 330 е броят на пътните знаци, които са поставени и е била ремонтирана 980 м.л. стоманена ограда. През месец октомври предстои да бъде извършен останалият обем дейности по подготовка на пътищата за предстоящия сезон - ремонт на настилките, изсичане на храсти и бурени, за да се предотвратят снегонавяванията, отводняване на пътища и др.
Гюров посочи, че пътните участъци, които поради лошото си състояние и тази година се очертава да са трудно проходими са Ришки проход (Прилеп – Карнобат), Дюленски проход (Дюлино – Гильовци), „Полски извор – надлез Братово.
През изминалата година текущи ремонти и поддръжка, както и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас са изпълнявали 4 фирми, със срок на договор една година. Количествата пясък, сол и луга, с които те разполагат са недостатъчни за зимния сезон. В момента тече процедура по възлагане на обществена поръчка за срок от 4 години на нов изпълнител, който да изпълнява тези дейности.
Отсечката Бургас – Карнобат от автомагистрала Тракия през предходната година бе не еднократно затваряна, поради постоянно снегонавяване. Очаква се проблемът да бъде решен този сезон – Агенция пътна инфраструктура е сключила договор за изграждане на снегозащитни огради, предстоят срещи със частни собственици, в чиито земи ще трябва да се монтират съоръженията.
Сред проблемите, които споделиха останалите държавни институции се откроиха липсата на финансови средства, човешки ресурс и амортизирана техника.
По голямата част от общините изказаха готовността си за предстоящия зимен сезон. Проблем се оказа Дерето на с. Тополица, община Айтос, което въпреки обстойното почистване образува голям водосбор и затруднява движението на железопътния транспорт. В Царево се оказа, че има недостиг на 4000 кубика дърва за огрев за социално слаби жители. Изключително лошото състояние на Ришкия проход в отсечката към Сунгурларе бе основният проблем, с който сподели, че се сблъсква кметът на общината.
В края на разговорите зам.-областният управител Златко Димитров заяви, че за всеки един от набелязаните проблеми ще се проведат срещи, по време на които да се търси решение.
На срещата днес присъстваха представители на: ОД на МВР Бургас, РЗ „Пожарна безопасност и спасяване”, Регионална дирекция „Гранична полиция”, Специализирано полицейско управление, Областно управление „Гражданска защита”, Поделение 32 890, Поделение 48 940 – Бургас, Областно пътно управление, Териториално поделение на ЕВН „България електроразпределение”, Регионален център по здравеопазване, Център за спешна медицинска помощ – Бургас, Овергаз Изток АД – Бургас, „Топлофикация Бургас” ЕАД, „Напоителни системи” ЕАД,  VIVAСOM , „В и К Бургас” ЕАД, ЖП Секция – Бургас, Регионален инспекторат по образованието, Районен център 112, както и кметовете на общините в областта.
Прочетено: 11073 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ХРИСТИ Pepi Семейство на плажа Конкурс прическа Бургас 2009 Мото клуб Spirit of Burgas Странджанска гора централна градска тоалетна Южен парк АНГЛИЯ Ловец, авджия
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development