Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Очакваме 5% ръст на туристите от Германия, Великобритания и Русия



25 Септември 2010, Събота



Очакваме не по-малко от 5% ръст на туристите от Германия, Великобритания и Русия, след масирана реклама на трите целеви пазара. Тя ще се реализира по проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на стойност 7.9 млн. лева. Това стана ясно на пресконференция днес, 23 септември, по повод представянето на Проект ”Интегрирани рекламни кампании на българския туристически продукт в Германия, Великобритания и Русия”.

Очакваме не по-малко от 5% ръст на туристите от Германия, Великобритания и Русия, след масирана реклама на трите целеви пазара. Тя ще се реализира по проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на стойност 7.9 млн. лева. Това стана ясно на пресконференция днес, 23 септември, по повод представянето на Проект ”Интегрирани рекламни кампании на българския туристически продукт в Германия, Великобритания и Русия”.

Според ръководителя на проекта Ася Йосифова, пазарите в трите държави са избрани, защото се отличават с по-голям интензитет на пътуванията в чужбина и с по-високи разходи на човек по време на почивката.

Основната цел на проекта е за три години приходите в туризма да се увеличат  с 3%.

Годишно България се посещава от над 1.2 млн. граждани на Германия, Великобритания и Русия. Преобладаващата част от тях са германски туристи, сочат данните на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за последните години.

Кампанията в Русия, която вече стартира на Международното изложение Otdih – Leisure, е насочена главно към многомилионната аудитория на Москва и Санкт Петербург, стана ясно по време на събитието. Предвидено е тя да достига и до жителите на Литва, Латвия, Естония, Казахстан, Украйна, Беларус, Армения, Азербайджан, Молдова и Казахстан.

По време на кампанията ще се разчита както на традиционните, така и на модерите електронни рекламни канали. Аудиторията на избраните руски телевизии е 98 млн. зрители, общият тираж на печатните медии – 2.6 млн., а слушателите на радиата са 28 млн. Отделно, рекламни материали ще има и в списанията на 3 авиокомпании, като само с едната от тях – „Аерофлот”, летят по над 12 млн. граждани на година.

Реклама ще има и в московското метро, където дневният трафик е 10 млн. човека, както и в Санкт-Петербург с трафик от 4.5 млн., обясниха представители на фирмата изпълнител.

Кампанията на пазар Германия има за цел да повиши познаваемостта на България като привлекателна целогодишна туристическа дестинация, да стимулира избора и решението за почивка, както и да разшири групата на „повтарящи” се посещения у нас. Потенциалът на бизнес пътуващите у нас германски граждани е 3.35 млн. души, при пенсионерите над 60 години – 17.41 млн., а при хората на средна възраст – 10.34 млн.

До тези целеви групи ще се достига чрез специализирани издания, вестници и телевизии с потенциална аудитория от 11.4 млн. души, стана ясно по време на пресконференцията. Ще се разчита на  онлайн медии с 13 млн. потребители, както и на външна реклама. Предвижда се и създаването на пресцентър в Берлин за проактивен контакт с журналисти.




Проектът „Интегрирани рекламни кампании на българския туристически продукт в Германия, Великобритания и Русия” се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие” и трябва да бъде завършен до декември 2011 г. Очаква се реализацията му да утвърди имиджа на България като целогодишна туристическа дестинация. Проектът е част от общата стратегия на МИЕТ за ефективен национален маркетинг на българския туристически продукт и подобряване на информационното обслужване в сектора.




Прочетено: 2640 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
евро 2008 Тройна дъга над Бургас Кафе Карамел лека вечер Конкурс прическа Бургас 2009 Журналистка Във висините След баня На Вая АХИЛОЙ Краси моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development