Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебър домакинства френско изложение по водни спортове



28 Септември 2010, Вторник



Организаторите на френското изложение за водни спортове "Гранд Павоа" са проявили интерес към Несебър. Те смятат, че морският град е подходящ за домакин на този форум, съобщи кметът Николай Димитров, който уважи поканата да посети тазгодишния форум. "Гранд Павоа" е най-голямото изложение за водни спортове в Европа и се провежда ежегодно в Ла Рошел - един от най-динамично развиващите се градове на Франция. Тази година бе 38-то издание на форума, в периода от 15-ти до 20-ти септември. Две години организаторите са извършвали проучвания да търсят подходящ град във всички държави, които имат излаз на Черно море, за да изнесат изложението и в този регион.

Организаторите на френското изложение за водни спортове "Гранд Павоа" са проявили интерес към Несебър. Те смятат, че морският град е подходящ за домакин на този форум, съобщи кметът Николай Димитров, който уважи поканата да посети тазгодишния форум.

"Гранд Павоа" е най-голямото изложение за водни спортове в Европа и се провежда ежегодно в Ла Рошел - един от най-динамично развиващите се градове на Франция. Тази година бе 38-то издание на форума, в периода от 15-ти до 20-ти септември. Две години организаторите са извършвали проучвания да търсят подходящ град във всички държави, които имат излаз на Черно море, за да изнесат изложението и в този регион.

По време на посещението си в Ла Рошел, кметът на Несебър Николай Димитров обсъди с организаторите Кристоф Виьо, главен мениджър, и Пиерик Гарен, директор комуникации, идеята 700 квадратни метра павилиони да бъдат предоставени безплатно за реклама на страната ни по време на следващото издание през 2011г .

В тази връзка, в края на годината предстои френска делегация да посети градовете Варна и Несебър, за да могат да се договорят мащабите. Предвижда се още френски специалисти да проучат възможностите Несебър да стане домакин на проявата. Идеята е догодина частично изложението да бъде и в морския ни град. Детайлите ще се обсъдят на втора среща през април 2011 година, сподели кметът. Той допълни, че инициативата е мащабна и за да се гарантира нейното успешно реализиране ще се потърси участието и на други градове като Бургас, Варна, Балчик и Созопол.

Тази година в „Гранд Павоа“ са участвали 855 фирми от 35 държави. Безплатно е рекламирана държавата Хаити. Домакинството на подобна инициатива носи добри доходи на града, като само за една седмица печалбата е 28 млн. евро, поясни Николай Димитров. Идеята е да се гарантира траен приход на града ни чрез домакинство на подобни изложения.

Виьо и Гарен посетиха Несебър в началото на месец август тази година с идея да изготвят проучване на Българското Черноморие с цел създаване на филиал за черноморско издание на морското изложение. Оправдан интерес към такъв филиал проявява Турция, където мениджърите на Гранд Павоа са канени два пъти. Гранд Павоа има филиали в Бразилия за Южна Америка и в Шанхай за Азия. Освен впечатляващия оборот от сделки с морски съдове и оборудване Гранд Павоа има пряк ефект върху туризма, развитието на морските спортове в региона, създаването на малък и среден бизнес, свързан с предмета на изложението и регатите, които организира.

По време на посещението си във Франция, кметът на Несебър посети и град Ле Мон сен Мишел, където бе приет от кмета на града и от председателя на Общинския съвет. Николай Димитров обсъди с домакините възможностите за установяване на сътрудничество и партньорски връзки между двата града, обявени от ЮНЕСКО за световно културно наследство. В края на срещата кметът и председателят на Ле Мон сен Мишел, връчиха на Николай Димитров почетен знак на града.

Автор: Фактор


Прочетено: 4202 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пони тоже кони Пристанище Созопол Созопол Kapoto Кръст за Бургас Инкубатори за люпене на яйца Пролет, кокичета Бургаският кей Пази се Бургас-моста АНГЛИЯ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development