Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас и Краснодар подновиха своето побратимство



29 Септември 2010, Сряда



Делегация от Община Бургас, водена от зам.-кмета Красимир Стойчев, взе участие в празненствата по случай 217-годишнината от основаването на Краснодар. Така бургазлии показаха уважение към руския град-побратим и върнаха жеста на кмета Владимир Евланов, който гостува в Бургас на неговия празник Никулден през 2008 г. Краснодарци се проявиха като любезни домакини и обградиха с внимание своите гости. Освен бургаската, на празника присъстваше делегация от десетмилионния китайски град Харбин /водена от кмета Лин До/, както и делегация от немския Карлсруе /водена от зам.-кмета Волфрам Ягер/, които също са побратими на Краснодар.

Делегация от Община Бургас, водена от зам.-кмета Красимир Стойчев, взе участие в празненствата по случай 217-годишнината от основаването на Краснодар. Така бургазлии показаха уважение към руския град-побратим и върнаха жеста на кмета Владимир Евланов, който гостува в Бургас на неговия празник Никулден през 2008 г.
Краснодарци се проявиха като любезни домакини и обградиха с внимание своите гости.
Освен бургаската, на празника присъстваше делегация от десетмилионния китайски град Харбин /водена от кмета Лин До/, както и делегация от немския Карлсруе /водена от зам.-кмета Волфрам Ягер/, които също са побратими на Краснодар.
По време на официалния прием, организиран за чуждестранните гости, Красимир Стойчев предаде сърдечни поздрави от кмета Димитър Николов към руския му колега и всички краснодарци. След това бе подписан договор за възобновяване на занемарените през последните години побратимски връзки между двата града. По време на проведените официални и неофициални разговори се разбра колко много неща ги сварзват. Например - един от настоящите заместници на Владимир Евланов е израснал на краснодарската улица „Бургас” и е гледал филми в кино „България”. Негова колежка пък спомена, че дъщеря й е участвала на турнир по художествена гимнастика в град Бургас. От своя страна българската делегация разказа за големия търговски комплекс, който всички бургазлии знаят като „Краснодар”, както и за х-л „Кубан” в Слънчев бряг.
И Бургас, и Краснодар се наричат „зелени” заради обилната и добре поддържана растителност в тях. И двата града се развиват бързо и успешно. В Краснодар живеят около 800 000 души, но се очаква скоро той да стане милионник. В момента местната власт реализира изключително амбициозна програма за строителство на нови градски микрорайони, които да поемат нарастващото население.
Ценно съдействие на българската делегация по време на престоя й оказа Емил Тасев – представител на организацията на българите в Краснодар. Техният брой никак не е малък – близо 3500 души в цялата област. По време на празничните прояви те имаха собствен щанд, представящ българската национална кухня.
Град Краснодар, основан под името Екатеринодар, е столица на кубанските казаци. В програмата на чуждестранните делегации беше включено посещение в конезавод „Олимп Кубан”, където се отглеждат и развъждат елитни породи коне. Там зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев взе участие в церемония по посвещаване в казачество. В конезавода той се запозна с музикант от самодеен казашки ансамбъл, който се оказа с български корен. Красимир Стойчев пое ангажимент именно този ансамбъл да бъде поканен за участие в Международния фолклорен фестивал на Бургас догодина.





Бургас, Краснодар

Бургас, Краснодар

Бургас, Краснодар

Бургас, Краснодар

Бургас, Краснодар

Бургас, Краснодар

Бургас, Краснодар

Бургас, Краснодар
Прочетено: 3538 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. полети и пристани 02 Стара църква в Созопол Дантела Инкубатори за люпене на яйца Флора Бургас 2009 Слънчев бряг не е само строителен обект Разоран двор, угар Бургас, мостика витраж4 Финансова помощ за бедните
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development