Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Денонощен спешен център отвори врати в Меден рудник



29 Септември 2010, Сряда



Денонощен пункт за спешна медицинска помощ отвори врати днес в к-с „Меден рудник”. 24 – часовият спешен център е на 2-рия етаж в сградата на Медицински център III в комплекса, който се намира в бл. 408, вх. А.

Денонощен пункт за спешна медицинска помощ отвори врати днес в к-с „Меден рудник”. 24 – часовият спешен център е на 2-рия етаж в сградата на Медицински център III в комплекса, който се намира в бл. 408, вх. А.
Центърът бе открит официално от кмета на Община Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. На събитието присъстваха още представители на Районен център по здравеопазване /РЦЗ/, Спешна помощ и общински съветници.
Стойността на оборудването на центъра е в размер на 3000 лв., отпуснати от Община Бургас. От неговите услуги ще се ползват около 120 000 души, тъй като спешния пункт ще обслужва не само населението на к-с „Меден рудник”, но и на съседните квартали Крайморие и Горно Езерово, както и съставните села Димчево, Маринка и Твърдица.
Разкриването на спешния център ще реши един от най-важните проблеми на жителите на най-големия комплекс в града, свързан с качеството на медицинското обслужване. Той е отговор на множеството жалби на граждани заради забавяне на линейките поради отдалечеността на Спешния център.
Пунктът разполага с екип и линейка, които са на денонощно разположение и ще съкрати наполовина времето за реакция от страна на медицинския екип.
Статистиката показва, че само за денонощие от жителите на „Меден рудник” се получават по 14-15 обаждания до Спешна помощ.
Новооткритият спешен портал е временно решение на проблема на жителите от комплекса, докато не отвори врати новата болница с Медицински център, където ще бъде обособен специален корпус за спешна помощ.



Прочетено: 4364 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Несебър Мебелна Фабрика ДИЕЗ Стена След баня тия бански нищо не скриват... Поглед към Бургас през залива ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Фонтанът на Spirit of Burgas Най-тъжната ми снимка... Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development