Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Последната холивудска 3-D анимация „Аз, проклетникът” прави крачка напред в производството на по-интелигентни филми с IBM



30 Септември 2010, Четвъртък



IBM обяви, че е работила в сътрудничество с Illumination Entertainment, за да помогне на компанията да се справи с огромните изисквания при създаването на тяхната нова супер продукция - компютърната 3-D анимация „Аз, проклетникът”.

IBM обяви, че е работила в сътрудничество с Illumination Entertainment, за да помогне на компанията да се справи с огромните изисквания при създаването на тяхната нова супер продукция - компютърната 3-D анимация „Аз, проклетникът”.

Филмът, в който главният герой Гру планира да се превърне в най-великия супер злодей, е разработен и произведен от Illumination Entertainment и предстои да излезе на екран в България на 1-ви октомври 2010 г., разпространяван от Форум Филм България.
Поради все по-голямото значение на анимационните и визуални ефекти, процесът на дигиталното преобразуване се превръща в конкурентно предимство и жизненоважна производствена способност на малки и големи студия. Процесът включва буквално стотици хиляди отделни изображения, които са създадени на ръка и преобразувани чрез дигитална анимация, за да изградят ефективно всеки отделен кадър на филма, като всичко това изисква силна изчислителна мощност.
Процесът на анимиране на „Аз, проклетникът” е генерирал 142 терабита данни -  количество, което се равнява на трафика, генериран от над 118 активни потребителя на MySpace или 250 000 стрийминга на 25 милиона песни.

„Аз, проклетникът” представлява пробив в развиващия се модел за съвместно, географски-разпределено създаване на дигитални филми, което ние се гордеем да изграждаме от самото начало. Като успявахме да осигурим безпроблемно сътрудничество на творчески таланти от САЩ, Франция и други страни по цял свят с помощта на технология, ние завършихме едно масивно филмово начинание, което обикновено бива оставяно на по-големи холивудски студия, в които всички участници в процеса работят на едно и също място,” каза Крис Меледандри, продуцент на „Аз, проклетникът” и основател на Illumination Entertainment. „Благодарение на възможностите на рендериращата технология на IBM и на уменията на нашите аниматори, ние успяхме да превърнем творческата си визия в реалност чрез завършването на един чудесен и забавен филм, както и да създадем основата на една голяма производствена верига за разработване на нови проекти.”

„За IBM беше удоволствие да работи с Illumination Entertainment по този вълнуващ процес и така да подпомогне напредъка на производството на дигитални филми,” каза Стив Канепа, генерален мениджър „Медии и развлекателна индустрия” в IBM. „Комбинацията между нашите експертни познания в областта на филмовата индустрия и мощните, гъвкави и разходно-ефективни технологични решения помага да се ускори навлизането на нови дигитални технологии като 3-D в творческия процес на създаване на филми.”

Illumination се обръща към IBM и техния парижки бизнес партньор Serviware за изграждането на сървърна ферма въз основа на системата iDataPlex на IBM. Благодарение на ефективния дизайн и гъвкавата конфигурация на тази система, компанията успява да се справи с огромните изисквания на филма по отношение на изчислителната мощност, и да спести място, като удвои броя системи, които могат да работят на един-единствен IBM рак (rack). Цялото пространство, необходимо за помещаването на центъра за данни, се равнява на четири паркоместа в гаража на студиото – това представлява половината от първоначално отделеното пространство. Използваното от студиото решение iDataPlex включва иновацията Rear Door Heat eXchanger на IBM, охлаждана от врата с водно охлаждане, която позволява на системата да работи без да е необходимо да се използват климатици, като така пести до 40% от електрическата енергия, използвана в стандартните сървърни конфигурации. Като цяло, инсталацията включва 6 500 процесорни ядра.

Illumination Entertainment работи в сътрудничество с Mac Guff Ligne, парижко студио за дигитални продукции, за да завърши 12-месечната интензивна работа по графичната част и рендерирането на 3-D анимацията, която се равнява на до 500 000 кадъра на седмица. За да завърши проекта, екипът е имал нужда от бързо проектиране и изграждане на специална сървърна ферма, която да има капацитета да се справи с тежките работни потоци между 330–те члена на екипа, съставен от аниматори, продуценти и помощен персонал. За екипа на продукцията е било необходимо и ефективно от гледна точка на пространство IT решение, което е лесно за конфигуриране, управление и разширяване. За да се избегнат потенциално високите разходи за използването на климатична инсталация, свързани с денонощния непрекъснат работен режим на центъра за данни, компанията се е нуждаела и от енергоефективна технологична платформа, която IBM предоставя.




Прочетено: 3720 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо ll Конкурс прическа Бургас 2009 Четвърти рожден ден Кафе Карамел старина До другото лято Тавия Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан евро 2008 Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development