Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първата в Бургаска област модерна езикова компютърна лаборатория откриха в СОУ „Христо Ботев” - Айтос06 Октомври 2010, СрядаНа 4 октомври 2010 г., в СОУ „Христо Ботев” в Айтос беше открита първата в Бургаска област модерна езикова компютърна лаборатория. Мултифункционалният езиков кабинет е изграден по проект „Светът в една класна стая” и е финансиран от Фондация „Америка за България”. Езиковата лаборатория е една от малкото в България. В нея учениците ще усвояват знания и умения по английски език.

На 4 октомври 2010 г., в СОУ „Христо Ботев” в Айтос беше открита първата в Бургаска област модерна езикова компютърна лаборатория. Мултифункционалният езиков кабинет е изграден по проект „Светът в една класна стая” и е финансиран от Фондация „Америка за България”.
Езиковата лаборатория е една от малкото в България. В нея учениците ще усвояват знания и умения по английски език.
На тържествената церемония за откриването присъстваха кметът Евгени Врабчев и народните представители от ГЕРБ д-р Галина Милева и Иван Алексиев. На уникалното за училището събитие бяха и Франк Бауер – Президент на Фондация „Америка за България”, Десислава Тальокова – Изпълнителен директор и Иванка Цанкова – Програмен директор на Фондацията в България. Според г-н Бауер, много училища биха завидяла на айтоското за възможността да има кабинет с най-модерното оборудване. Стана ясно, че Фондацията подкрепя силни, динамични и активни ръководители на училища. Според Франк Бяуер в България такива ръководители се броят на пръсти. Той благодари на директорката Пенка Кирязова за чудесно свършената работа.
Новият кабинет в айтоското училище няма нищо общо с досегашните условия за преподаване на чужди езици. В него учителите ще имат възможност за иновации, атрактивни методи и техники, чрез които учениците ще опознават американските традиции и култура. Нещо повече - забавлявайки се, ще преоткриват богатствата на света. Специализиран софтуер с инсталирани 17 компютъра, дава възможност на всеки ученик да остане „насаме” със собствените си знания. Да се упражнява индивидуално, да чува произношението си и да коригира грешките. Учителят е в ролята на наблюдател: контролира и напътства учениците от своя компютър. Към лабораторните езикови „реквизити” има монтирана интерактивна дъска, която също притежава специализиран езиков софтуер. В широкоспектърните модерни „екстри” се открояват възможността за симултанен превод, както и опции за филмови субтитри.
Работата в новия езиков кабинет се успорядява с дейностите по други три проекта за междуучилищно партньорство по Програмата „Коменски”, спечелени от СОУ „Христо Ботев”. Допирните точки между проектите ще са в осъществените видеоконферентни връзки и скайп-контакти с партньорите от няколко европейски страни.
В кабинета ще функционира библиотека с учебни помагала и мултимедийни продукти, свързани с изучаването на бизнес- английски и на специализиран английски в областта на туризма.
Езиковата лаборатория е с широко отворени врати  както за възпитаниците на най-старото и най-голямото училище на територията на община Айтос, така и за желаещите да изучават английски език учители. А защо не и за по-широка аудитория?
Проектът „Светът в една класна стая” е на стойност 58 981 лв. 70% от средствата осигурява Фондация „Америка за България. Тя е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Училището пък инвестира собствен принос в доброволния труд на учители, ученици, родители.


Прочетено: 3826 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
3
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
3
arosnrgpmyb
22.06.2013 08:06
0
1OOhtN , [url=http://vlbqirtizvxd.com/]vlbqirtizvxd[/url], [link=http://mtiouavcuizk.com/]mtiouavcuizk[/link], http://tpwmpyugkpyk.com/
2
xwusjimye
19.06.2013 12:23
0
oM3lYR , [url=http://jdabvluysuub.com/]jdabvluysuub[/url], [link=http://bvktegvmjijd.com/]bvktegvmjijd[/link], http://zxlcudekkdlg.com/
1
Larry
17.06.2013 06:02
0
Cheers pal. I do aprpceaite the writing.


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Довиждане, лято! Стив и аз Бургас, ФЛОРА 2009 Градините на Версай от Бутик Созопол Животът продължава Един рицар в Париж от Бутик централна градска тоалетна Театър за драма. опера и балет, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development