Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Иван Симов е обвинен за двойното убийство



12 Октомври 2010, Вторник



Иван Симов от бургаското селище Черно море е обвинен за двойното убийство на живеещите на семейни начала Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев, обяви на пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Комисар Милен Димитров.

 Иван Симов от бургаското селище Черно море е обвинен за двойното убийство на живеещите на семейни начала Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев, обяви на пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Комисар Милен Димитров.

     Симов е на 34 години, осъждан за кражби, несемеен, работещ като шофьор на камион в бетонов възел в Слънчев бряг. Престъплението е замислено и планирано няколко месеца по-рано, като предварително е проучена обстановката около къщата на семейството, разположена във вилната зона на бургаското село Рудник. Спрямо извършителят на убийствата вече е повдигнато обвинение, като предстои разглеждане на постоянната мярка “задържане под стража”.

     Според Комисар Милен Димитров мотива за извършването на деянието е смесен - користен и личен, свързан основно с развиваната от убития Стоян Вълчев лихварска дейност. Разкриването на двойното убийство е протекло с ангажирането на десетки полицаи, както от Бургас, така и от София. Ползвана е новата ДНК-лаборатория, ситуирана на територията на крайморския град, както и “детектора на лъжата”. Проверени и отхвърлени са 6-7 версии, като в хода на работата по категоричен начин е установена съпричастността на Иван Симов към бруталното престъпление.

     По отношение начина на извършване на убийствата, вида огнестрелно оръжие, с което са застреляни Калпаклиева и Вълчев, поредността  при отнемането на живота им, както и възможността за наличието на съучастник в престъплението, Комисар Милен Димитров и единия от разследващите полицаи към сектор “Криминална полиция” -  ОДМВР - Бургас Златко Пеев, отказаха коментар, позовавайки се на продължаващото протичане на процесуално-следствените и оперативни дейности по уточняване на конкретни детайли по осъщественото двойно убийство. За целта са назначени множество експертизи, сред които : балистична, химическа, ДНК, биологична и други.

     По категоричен начин бе отхвърлена информацията за изнасилване на Тодорка Калпаклиева, като Комисар Димитров изрично уточни, че жената няма никаква връзка с отношенията между убития и извършителят. Те са се градили, подобно на мотива за извършеното престъпление - върху начина на живот на Стоян Вълчев и развиваната от него лихварска дейност, при която са давани суми от няколко стотин до няколко хиляди лева. 


Прочетено: 4316 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Слънчев бряг не е само строителен обект аз Селка къща pepi РК Светла Черноморец-Поморие 2 търговски център Залез горноезеровски циганин
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development