Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър



14 Октомври 2010, Четвъртък



“Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър” официално се открива на 14 октомври от 18.00 ч. в централната зала на Националния археологически институт с музей и ще покаже 150 експоната от последните спасителни археологически разкопки. Всеки, който иска да се докосне до безценните богатства на Месамбрия и да усети духа и културата на древните й жители, може да посети експозицията в София до края на месец март 2011 година.

Ценна информация в аванс за изложбата “Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър”, бе дадена на пресконференция преди откриването й в Националния археологически институт с музей в София. Проявата откри доц. Маргарита Ваклинова директор на НАИМ, а увлекателни подробности за откритите находки, журналистите получиха от ръководителите на разкопките доц. Анелия Божкова и Петя Кияшкина – директор на музей “Старинен Несебър”. Зам.-кметът по “Култура, образование и международно сътрудничество” на община Несебър г-жа Ели Кирилова сподели, че за общинското ръководство е истинска радост, че през изминалите три години в града са намерени толкова ценни експонати, които ще останат значимо наследство за поколенията. През изминалите три години, община Несебър финансира първите спасителни разкопки, проведени в древния Некропол на Несебър.

“Сенки от отвъдното. Древния Некропол на Несебър” официално се открива утре от 18.00ч. в централната зала на Националния археологически институт с музей и ще покаже 150 експоната от последните спасителни археологически разкопки. Всеки, който иска да се докосне до безценните богатства на Месамбрия и да усети духа и културата на древните й жители, може да посети експозицията в София до края на месец март 2011 година.






Прочетено: 3719 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ритуалната зала в гробищата хотел приморец Pepi HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Конкур глазами зрителя водопадите край с .Стоилово.JPG Гимназия Раковски бургаска среща Старият Бургас Приятелки в три цвята Конкур глазами зрителя Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development