Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спортът сближава. Култура - йок



Ключови думи: Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна днес с президента на Асоциацията на българите „Цар Симеон” в испанската провинция Кастилия и Леон Георги Георгиев. Поводът за визитата е скорошното гостуване на бургаска делегация начело с баскетболния тим на „Черноморец” в Испания и участието му в приятелския турнир, в който бургаските спортисти постигнаха три победи в три мача. Георги Георгиев, който бе придружен от своята съпруга, разказа за постиженията на Асоциацията на българската емигрантска общност, част от които е и откритият преди няколко месеца български културен център в град Сеговия, който е първи за испанската провинция Кастилия и Леон. В центъра се провеждат различни курсове за обучение на българите в Испания по български и испански език, информатика и др. Гостът сподели, че българската общност работи активно и за развитието на спорта. Така, например е сформиран и български футболен отбор „България `94”, който съвсем скоро ще започне да провежда срещи с местните испански отбори. Георги Георгиев заяви, че кметовете от испанските градове Бургос и Ла Банеса искат да установят по-активно сътрудничество с Бургас в областта на културата, спорта и бизнеса като отправят покана за побратимяване между градовете. Съвсем скоро ще пристигне и официалната покана от градоначалниците на испанските градове до кмета Димитър Николов. През юли 2011 г. се очаква делегация от Бургос и Ла Банеса да посети Бургас, за да се запознае отблизо с възможностите за бизнес и инвестиции, които предлага морският град и да парафира официално споразумението за побратимяване.
26 Октомври 2010, Вторник



Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна днес с президента на Асоциацията на българите „Цар Симеон” в испанската провинция Кастилия и Леон Георги Георгиев. Поводът за визитата е скорошното гостуване на бургаска делегация начело с баскетболния тим на „Черноморец” в Испания и участието му в приятелския турнир, в който бургаските спортисти постигнаха три победи в три мача.

Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна днес с президента на Асоциацията на българите „Цар Симеон” в испанската провинция Кастилия и Леон Георги Георгиев. Поводът за визитата е скорошното гостуване на бургаска делегация начело с баскетболния тим на „Черноморец” в Испания и участието му в приятелския турнир, в който бургаските спортисти постигнаха три победи в три мача.
    Георги Георгиев, който бе придружен от своята съпруга, разказа за постиженията на Асоциацията на българската емигрантска общност, част от които е и откритият преди няколко месеца български културен център в град Сеговия, който е първи за испанската провинция Кастилия и Леон. В центъра се провеждат различни курсове за обучение на българите в Испания по български и испански език, информатика и др.
Гостът сподели, че българската общност работи активно и за развитието на спорта. Така, например е сформиран и български футболен отбор „България `94”, който съвсем скоро ще започне да провежда срещи с местните испански отбори.
Георги Георгиев заяви, че кметовете от испанските градове Бургос и Ла Банеса искат да установят по-активно сътрудничество с Бургас в областта на културата, спорта и бизнеса като отправят покана за побратимяване между градовете.
Съвсем скоро ще пристигне и официалната покана от градоначалниците на испанските градове до кмета Димитър Николов. През юли 2011 г. се очаква делегация от Бургос и Ла Банеса да посети Бургас, за да се запознае отблизо с възможностите за бизнес и инвестиции, които предлага морският град и да парафира официално споразумението за побратимяване.




Прочетено: 3951 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПЕПИ Воробей от страха полез на стенку хотел приморец Бургаският кей ХРИСТИ Флора Бургас 2009 къща над р-нт В Несебър Пристанище Приморско pepi Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development