Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Искат обяснение от EVN заради фатален инцидент с 28- годишна жена



Ключови думи: ЕВН, EVN, трафопост,
28 Октомври 2010, Четвъртък



Кметът Димитър Николов настоява за официален отговор от EVN бил ли е заключен трафопоста, в който тази сутрин беше овъглена 28- годишна жена и ако не е бил, защо компанията го е оставила необезопасен. Той изисква още информация, какво е състоянието на трафопостовете в цялата община и дали съществуват други рискови, за които компанията не се е погрижила.

Кметът Димитър Николов настоява за официален отговор от EVN бил ли е заключен трафопоста, в който тази сутрин беше овъглена 28- годишна жена и ако не е бил, защо компанията  го е оставила необезопасен. Той изисква още информация, какво е състоянието на трафопостовете в цялата община и дали съществуват други рискови, за които компанията не се е погрижила.
Настояването на Николов е по повод станалия около 10,30 ч. фатален инцидент на ул. „Въстаническа” в бургаския комплекс „Меден рудник”. 28 – годишната Тайбе Амет Ибрям, преди дни назначена за служителка на почистващата фирма „Титан” е влязла в трафопоста, който е в непосредствена близост до училище „Найден Геров”.  Жената е предизвикала токов удар, който я убил на място. Тайбе Амет Ибрям е майка на две деца. 
Николов, който беше на мястото на инцидента окачестви като недопустимо нехайство необезопасяването на трафопоста. Той изказа съболезнования на съпруга на починалата жена, на когото беше оказана лекарска помощ. Заради струпването на много хора, на мястото на инцидента освен служители на „Спешния център”, противопожарната служба и Гражданска защита имаше и засилено полицейско присъствие.

В резултат на инцидента голяма част от комплекс „Меден рудник” е без ток. Учебните занятия на децата от І – ва смяна бяха преустановени.
Към този момент екипи на ЕVN  отстраняват аварията. Трафопостът „убиец” е ограден със сигнална лента, а патрулен екип на ОДП ограничава достъпа на хора до него.  Учениците, които са втора смяна са започнали учебните занятия.



Прочетено: 2900 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас. Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Декоративната кула до хотел Заслон в местност Живия огън Приятелки в три цвята Пристанище Созопол бургаска среща евро 2008 Александропулис, юни.2007 Пони тоже кони Бургас., ФЛОРА 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development