Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

300 метра кабел забавят ремонта на Морската



03 Ноември 2010, Сряда



Задигането на близо 300 метра кабел, принуди фирмата изпълнител – консорциум „Щрабаг Изток 4” да промени работния график. Общината твърди, че около 1 млн е дала на фирми за покриване на кражби по градинки и спортни площадки. Ядосани бургазлии режат знаци по Синята Зона

По-малко от месец след началото на ремонта и благоустрояването на Приморски парк, строителните работи ще бъдат забавени заради нагла кражба. Задигането на близо 300 метра кабел, принуди фирмата изпълнител – консорциум „Щрабаг Изток 4” да промени работния график. За последните три дни на два пъти от обекта е задигнат кабел за захранване на стълбовете за новото парково осветление. Кражбата е осъществена въпреки, че той е бил положен и заровен. На мястото се извършват следствени действия, а от консорциума търсят фирма за охрана на обекта.
Нанесените щети и сумата за възстановяване възлизат на близо 10 хиляди лева. Въпреки затрудненията, работата по ремонта на Приморски парк продължава. Предвиденият срок за изпълнение на проекта е 150 дни. Сега той ще се удължи с около 2 седмици, съобщиха от фирмата-изпълнител.
Веднага след като бе информиран за кражбата кметът Димитър Николов разговаря с ръководството на Областната дирекция на МВР. Договорено бе засилено полицейско присъствие в района до финализиране на ремонтните дейности.
Консорциум „Щрабаг Изток 4” изпълнява Лот 3 от проекта "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас". Лотът ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк - Нова част, възстановяване на декоративна стена "Стената на приказките" и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас" е на стойюност 3 465 770,82 лв. Проектът включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.
Обект на безсмислена вандалска проява стана и знак за Синята зона за паркиране. Знакът, поставен на ул. „Лермонтов” откъм ул. „Славянска”, е бил отрязан с ножовка и захвърлен в района. Само бързата реакция на служители на Общинско предприятие „Общински имоти, паркинги и гаражи” предотврати спиране работата на Синята зона на тази улица.
Към 15 септември общият брой паркоместа, определени като Синя зона, е 684 бр. В тях са включени места за служебен абонамент, места за инвалиди и таксита. Предстои въвеждането в експлоатация на още участъци за синя зона на около 20 улици в Централна градска част. Схемата ще бъде предложена за утвърждаване от Общинския съвет на предстоящата сесия на 18-и т.м.
Припомняме, че нанесените щети от умишлено увреждане на общинска собственост за миналата 2009 г. са приблизително 1 млн. лв. Тези средства бяха нужни за възстановяване на пораженията върху новоизградени детски и спортни площадки, парково оборудване /пейки, кошчета и др./, улично осветление, зелени площи, разбити подлези и премахване на нецензурни надписи по фасадите на училища и паметници.
Всеки подобен вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. Общинска администрация призовава за пореден път гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на нови вандалски действия да алармират за това органите на реда.




Прочетено: 4020 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа, старите дървета Декоративната кула до хотел ЛРД нощен бряг Цъфнали череши За Майсторите!!!!!!! Мишка Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Флора Бургас 2009 етюд 01 Неизмазана тухлена селска къща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development