Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебър срещу събарянето на незаконни пристройки преди зимата15 Ноември 2010, ПонеделникОбщина Несебър не одобрява предстоящото събаряне на незаконни пристройки на къщи в стария град. Опасенията на администрацията са, че разкриването на покривите на обитавани домове крие сериозни рискове за хората, които остават на произвола и капризите на времето през студената и влажна част от годината.

Община Несебър не одобрява предстоящото събаряне на незаконни пристройки на къщи в стария град.

Опасенията на администрацията са, че разкриването на покривите на обитавани домове крие сериозни рискове за хората, които остават на произвола и капризите на времето през студената и влажна част от годината.

В същото време от общината уточняват, че грижата за хората в никакъв случай не означава толериране на извършените незаконни строителни действия.

Несъответствията в човешката дейност и архитектурния облик на стария Несебър са се трупали в продължение на почти 17 години. За съжаление, потърпевши от абсолютното безхаберие и чиновническата безотговорност на държавната и местните власти са станали обикновените хора.

Всичко, което се е извършвало в Несебър, е ставало пред очите на министерствата, на Националният институт за паметниците на културата (НИПК), на общински ръководства. На база на това десетилетно безхаберие, изглежда немотивирано днес бързането подпокривните пространства на няколко несебърски къщи да бъдат съборени точно в навечерието на зимата. Според община Несебър би могло да се намери подходящ вариант и време това да се извърши, за да се въведе законът в ред, но и гражданите да не пострадат.

От Общината в Несебър апелират отговорните държавни институции, народните представители и правителството да проявят разбиране и да предоговорят с населението на стария град предстоящото събаряне на покриви и надстройки на жилищни сгради и къщи.
Автор: ФакторПрочетено: 2387 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
4 витраж1 Конникът в парк Алеша wellcome to bourgas МАРИНА КЕИП Старият Бургас HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО кафето ми BSB
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development