Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изготвена е областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015



17 Ноември 2010, Сряда



Областният съвет за развитие на област Бургас, на свое заседание, под председателството на областния управител Константин Гребенаров прие Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015. Процесът по разработването на стратегията се осъществи под методическото ръководство на УНИЦЕФ и в него активно участие взеха представители на областна администрация и лично зам.-областният управител Златина Дукова, представители на всички общини в областта, Регионална дирекция «Социално подпомагане»(РДСП), Регионален инсекторат по образование (РИО на МОМН), Районен център по здравеопазване(РЦЗ), Регионална служба по заетост (РСЗ), неправителствени организации и други заинтересовани органи. Целта на областната стратегия е да превърне област Бургас в регион с достъпни, разнообразни и качествени социални услуги, които допринасят за подобреното качество на живота, максималната самостоятелност, пълноценната реализация и грижа за индивидите и общностите в риск.

Областният съвет за развитие на област Бургас, на свое заседание, под председателството на областния управител Константин Гребенаров прие  Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015. Процесът по разработването на стратегията се осъществи под методическото ръководство на УНИЦЕФ и в него активно участие взеха представители на областна администрация и лично зам.-областният управител Златина Дукова, представители на всички общини в областта, Регионална дирекция «Социално подпомагане»(РДСП),  Регионален инсекторат по образование (РИО на МОМН), Районен център по здравеопазване(РЦЗ), Регионална служба по заетост (РСЗ), неправителствени организации и други заинтересовани органи. Целта на областната стратегия е да превърне област Бургас в регион с достъпни, разнообразни и качествени социални услуги, които допринасят за подобреното качество на живота, максималната самостоятелност, пълноценната реализация и грижа за индивидите и общностите в риск. В унисон с Областната стратегия, общинските съвети ще приемат стратегии и годишни планове за развитието на социалните услуги на общинско ниво. Основните направления, залегнали в нея са насочени към превенция за децата и семействата в риск, деинституционализация на грижите за децата (намаляване на броя на децата, отглеждани в специализирани институции), социално включване на общности в неравностойно положение и уязвими групи, грижа за старите хора. Във всички общини са предвидени социални услуги като личен асистент, социален асистент, домашен помощник, домашен социален патронаж, обществена трапезария, приемна грижа. В стратегията са разписани още дейности като клуб на пенсионера, програми за професионално обучение, трудови медиатори, център за развитие на ромските общности в община Бургас, социално предприемачество, специализирано предприятие за хора с увреждания на територията на община Бургас.
През следващите пет години финансиране ще получат само социалните дейности и услуги, залегнали в стратегията. Сумата за реализацията й възлиза на стойност 122 723 076 млн. лева., а средствата ще бъдат осигурени от местни приходи на общините, държавния бюджет, оперативните програми и други източници.
След като единодушно приеха областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015, членовете на Областният съвет за развитие изказаха своята убеденост, че ако съвместно успеят да я релизират – то в сферата на социалните услуги няма да има какво повече да се желае.
За повече информация, може да видите Областната стратегия за развитие на социалните услуги, публикувана на сайта на Областна администрация – Бургас.




Прочетено: 3197 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Александропулис, юни.2007 Мебелна Фабрика ДИЕЗ Божидара -спокойствие в морската градина Списание Влъхвите Глухарчета Флора Бургас 2009 Щрауси край Грудово Странджанска гора Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Китен нощувки и квартири на ниски цени Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development