Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Инспектираха храната в ученическите столове



17 Ноември 2010, Сряда



Внезапна проверка на ученически столове за хранене инициира днес зам.- кметът по образованието Йорданка Ананиева. В инспектирането се включиха и представители на РИОКОЗ Бургас.

Внезапна проверка на ученически столове за хранене инициира днес зам.- кметът по образованието Йорданка Ананиева. В инспектирането се включиха и представители на РИОКОЗ Бургас.
Проверени бяха столовете в бургаските училища СОУ „Иван Вазов”, ОУ „Братя Миладинови” и ОУ „Св. Климент Охридски”. Целта на посещението бе е да се провери спазва ли се Наредбата за здравословното хранене в учебните заведения, състоянието на помещенията, качеството на предлаганата храна, грамажа и др.
    Проверката не установи сериозни нарушения в инспектираните ученически столове. В СОУ „Иван Вазов”, където наемателят на столовата работи едва от няколко дни, предписанието на зам.-кмета Йорданка Ананиева бе да оповестят на видно място обедното меню за деня, както и да се освежи фоайето пред училищния стол. В ОУ „Братя Миладинови” забележките бяха за подмяна на столовата мебел, която е в момента е износена и остаряла. Всички предписания и резултати от проведената проверка ще бъдат качени за улеснение на родителите на сайта на Община Бургас www.burgas.bg в раздел „Образование” – „Меню на училищата”.
    Проверки ще се правят регулярно като в тях могат да вземат участие и родители, които желаят да се включат. Следващият месец предстои среща между родители, училищни наставници и експерти от общинска администрация, на която ще бъдат записани родители, които ще участват в бъдещите проверки на ученическите столове.
    „До момента само 5 общински училища не разполагат с училищни столове за хранене. Въпреки това ние не сме се отказали и продължаваме да търсим наематели, които да стопанисват и тях”, заяви зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.




Прочетено: 2514 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
булка от Бургас Щрауси край Грудово Руски паметник, Бургас Българско село Мандарин Преминаването забранено! Конкурс прическа Бургас 2009 Залез обход в търсене на храна Залез Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development