Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Медиите да внимават с въпросите за Несебър



18 Ноември 2010, Четвъртък



СТАНОВИЩЕ ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС Държавните институции благодарят на медиите за отразяването на ситуацията в Несебър, като ги призовават към обективност, безпристрасност и въздържане от провокативни въпроси, които допълнителното да подкопаят гражданския мир и създадените обществени взаимоотношения. Заснелите видеоматериал от протестните действия в различните дни медии могат да подпомогнат дейността на ОДМВР Бургас по установяване самоличността на лицата, участвали в изброените прояви, като предоставят копия от суровия материал на електронен носител.

СТАНОВИЩЕ
ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС
Спокойствието и реда в Стария Несебър, нарушавани с хулигански прояви и вандалски действия в последните дни, ще бъдат защитени и гарантирани с всички възможни законови действия от държавните институции. Действията на органите на реда до момента са насочени към подсигуряване възможността за прилагане на закона, при задължително условие – опазване на обществения ред, живота, здравето и имуществото на гражданите. Толерантността и желанието от страна на държавните институции за диалог са тълкувани в погрешна посока от група граждани, които достигайки крайна форма на демонстрация, са подпалили върху паметник на културата - крепостните стени на древна Месамбрия автомобилни гуми и издигнали обърнат национален флаг. Отчитайки и факта, че работниците, участващи в разрушаването на незаконните постройки, са замеряни с различни предмети с цел нараняването им, държавните органи изразяват загрижеността си относно умишленото нагнетяване на напрежение и дестабилизиране на обществения ред в Стария Несебър. Използването на малолетни лица и включването им в протестите противоречи на добрия морал и възпитанието на подрастващите, които стават свидетели на сцени, различни от установените изисквания за обществен ред и спокойствие.
Държавните институции благодарят на медиите за отразяването на ситуацията в Несебър, като ги призовават към обективност, безпристрасност и въздържане от провокативни въпроси, които допълнителното да подкопаят гражданския мир и създадените обществени взаимоотношения. Заснелите видеоматериал от протестните действия в различните дни медии могат да подпомогнат дейността на ОДМВР Бургас по установяване самоличността на лицата, участвали в изброените прояви, като предоставят копия от суровия материал на електронен носител. В ОДМВР Бургас са получени данни за самоличността на лицата, подклаждащи към граждански бунт, както и информации за предстоящи умишлени действия по увреждане и унищожаване на църкви и други архитектурни паметници на територията на Стария Несебър, като ответни на законосъобразните действия по премахване на незаконните постройки.
Държавните институции ще продължат действията си по прилагане на закона в цялата му сила за гарантиране спокойствието и сигурността на живеещите на територията на Стария Несебър.




Прочетено: 3354 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Инкубатори за люпене на яйца ЦЪРКВА Машините на Леонардо В парка Истанбул КАМЕРА Разлистване Vision Цветя закачалки 2 Площад Тройката, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development