Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът на Бургас откри нов кардиоцентър22 Ноември 2010, Понеделник200 000 диагностицирани сърдечно-съдови болни има в Бургас и региона, предаде репортер на радио „Фокус”- Бургас. От днес вече тези болни ще могат да ползват новата специализирана болница за активно лечение по кардиология и кардиохирургия, която се намира в сградата на МБАЛ-Бургас, срещу Спешно отделение.

200 000 диагностицирани сърдечно-съдови болни има в Бургас и региона, предаде репортер на радио „Фокус”- Бургас. От днес вече тези болни ще могат да ползват новата специализирана болница за активно лечение по кардиология и кардиохирургия, която се намира в сградата на МБАЛ-Бургас, срещу Спешно отделение. Официално кметът на община Бургас Димитър Николов заедно с областния управител Константин Гребенаров и инвеститора Димитър Янакиев прерязаха лентата при откриването на болницата. „Много се радвам, че имаме вече и в Бургас кардиоцентър. Това беше един от сериозните проблеми на здравеопазването в Бургас. За съжаление нашите граждани-пациенти използваха услугите на Ямбол, Варна, Сливен, София. Сега ще имат перфектно, с най-добрата техника, медицинско заведение. Община Бургас съдействаше това да се случи максимално бързо. С тази крачка бургаското здравеопазване придобива нов смисъл и много по-конкурентен вид”, каза Димитър Николов. „Едни от най-тежките болни като лечение и диагностика са от Бургас и региона. Оказа се, че Бургас е бяло петно на здравната карта на България. В момента в страната ни има 2 млн. регистрирани хипертоници. Това са потенциални пациенти, които правят инфаркти. В Европа около 98% от пациентите, получаващи някакво спешно сърдечно-съдово състояние, биват интернирани в рамките на първия час. В България е под 40%. Най-младият ни пациент с инфаркт е 19-годишен. Заболяването като цяло се подмладява страхотно. И се инвалидизират и страдат пациенти в активна работеща възраст. Има 40 хил. инсулта годишно, от които две трети са с трайна инвалидизация, които не се връщат на работа. Консултанти в болницата ще бъдат доц. Иво Петров, д-р Николов, проф. Генчо Начев и проф. Гроздински”, каза д-р Марияна Контева, управител на новооткритата болница в Бургас.


Прочетено: 2496 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мандарин камини закачалки 1 Неизмазана тухлена селска къща pepi казан с тръжи Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development