Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пилотно тестват електронен инструмент за оценка на енергийната ефективност



23 Ноември 2010, Вторник



Представянето на проекта и пилотното тестване на електронния инструмент ще се проведат на 24 ноември 2010 г. (сряда), като официалното представяне ще се състои от 9.30 ч. в залата на Областната администрация Бургас. На събитието ще присъстват г-жа Елена Рей и г-жа Бригите Щайнберг от Програмата на ООН за околната среда, която е ангажирана с разработването и тестването на електронния инструмент.

България  -  една от трите страни в Европа, където за първи път ще се проведе пилотното тестване на електронен инструмент за оценка на енергийната ефективност на хотели и други обекти за настаняване

Центърът за социална и екологична отговорност е избран от Програмата за околна среда на ООН да осъществи тестване на електронен инструмент (в реално време) за оценка на енергийната ефективност на хотели и други обекти за настаняване и да съдейства за неговото адаптиране преди масовото му популяризиране за свободно ползване от настанителния сектор в Европа. Осъществяването на проекта е с подкрепата на Областна администрация Бургас и лично на Областния управител – г-н Константин Гребенаров. 

Проектът „Енергийни решения за хотели”, насочен към разработване на подобен инструмент, чрез който да се подпомогне политиката на ООН, ЕС и други международни организации за ефективно използване на енергията, е съвместна инициатива на Програмата за околна среда на ООН, Световната туристическа организация, Международната хотелска и ресторантьорска асоциация, Агенцията за интелигентна енергия на ЕС, Европейския съвет за възобновяема енергия и Френската агенция за околната среда и управление на енергията. Той цели да подпомогне настанителния сектор в Европа, в който преобладават хотелите, представляващи малки и средни предприятия, като им предостави за ползване този безплатен инструмент.

Съгласно рамковото споразумение, в България трябва да бъдат обучени да използват разработения инструмент 25 хотела и други средства за послон или места за настаняване в Бургаския регион и Странджа. След попълване на данни за използваната енергия, хотелите ще получат кратък доклад за енергийните характеристики на дейността си, както и списък с възможни мерки за ефективно използване на енергията. Те ще бъдат посетени на място за оценка на системите и обсъждане на работен план за въвеждане на предложенията. Обектите ще бъдат консултирани и по отношение на различни технологии и доставчици, както и за действащи програми за насърчаване на ефективното използване на енергията и на възобновяеми източници на енергия. Проектът ще се реализира с любезното съдействие на Бургаската регионална туристическа асоциация и Дирекцията на ПП «Странджа».

Представянето на проекта и пилотното тестване на електронния инструмент ще се проведат на 24 ноември 2010 г. (сряда), като официалното представяне ще се състои от 9.30 ч. в залата на Областната администрация Бургас. На събитието ще присъстват г-жа Елена Рей и г-жа Бригите Щайнберг от Програмата на ООН за околната среда, която е ангажирана с разработването и тестването на електронния инструмент.




Прочетено: 12792 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Коктейл Бургас, Богориди ЛРД Международен Семинар на фризьорите София Мой хороший знакомый из Бургаса Мандарин Флора Бургас 2009 pepi БГ СМЕШКИ Бургас, ФЛОРА 2009 НЕБЕСЕН ПОГЛЕД моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development