Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Света литургия в чест на покровителя на Бургас



25 Ноември 2010, Четвъртък



Тържествата по повод Никулден на 6 декември ще започнат още от 8.30 часа в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” със Света литургия в чест на покровителя на Бургас Св. Николай Чудотворец, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.

Тържествата по повод Никулден на 6 декември ще започнат още от 8.30 часа в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” със Света литургия в чест на покровителя на Бургас Св. Николай Чудотворец, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.
Малко по-късно в 9.00 часа в залата на Общината ще се проведе празничното заседание на Общински Съвет – Бургас, а от 10.00 часа на площад „Атанас Сиреков” е ритуалът по издигане флаговете на Република България и Община Бургас.
От 10.30 часа в Етнографския музей на ул. „Славянска” № 69 ще се проведе Освещаване на Никулденската обредна трапеза.
Веднага след това от 11.00 часа ще започне и литийното шествие, което тази година ще премине по нов маршрут, започващ от храм „Св. Св. Кирил и Методий” – ул. „Славянска” – ул. „Лермонтов” – ул. „Богориди” – „Гъбката” – паметника на Моряка до Мостика в Приморски парк, където по традиция с хвърляне на венци и цветя в морето ще бъде почетена паметта на загиналите моряци и рибари.
    В 11.30 ч. кметът Димитър Николов и студентите от БСУ ще изхвърлят от Мостика в морето делвата от тесто със събраните послания от инициативата „Изхвърли лошото, остави доброто”. Идеята на младежката кампания е хората да станат по-добри, изхвърляйки лошото в морето и пречистени да посрещнат светлите коледни и новогодишни празници. Така студентската проява ще положи началото на нова местна традиция в честването на празника на светеца-покровител на морския град Св. Николай Чудотворец.
За 12.00 часа в изложбената зала на Дружеството на художниците на ул. „Александровска” 22 е предвидено връчването на наградата „Художник на годината” и обявяване на новия „Бург на годината”.




Прочетено: 4061 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тавия HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО моите цветя жълто Инсталация МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 майк къщичка в градината Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development