Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ричи Котцен с концерт в Бургас на 28-ми ноември



25 Ноември 2010, Четвъртък



След светилата Стив Вай и Джо Сатриани и друг маестро на китарата ще зарадва меломаните в България. Ричи Котцен ще забие на 28- ми ноември в Бургас и 29- ти в София.

След светилата Стив Вай и Джо Сатриани и друг маестро на китарата ще зарадва меломаните в България. Ричи Котцен ще забие на 28- ми ноември в Бургас и 29- ти в София.

 


Richie Kotzen (роден на 3-ти февруари 1970 в Рeдинг, Пенсилвания) е американски певец,  китарист и композитор.
Започва да свири на електрическа китара на седем годишна възраст а на 19-годишна възраст записва първия си солов албум. На 21 години се включва в глем-рок бандата „Poison”, с която прави суперуспешния албум "Native Tongue"(Родена Реч), но след година се разделя с тях, заради любовен триъгълник. Красавецът Ричи образува любовен триъгълник с годеницата на барабаниста Рики Рокет.

През 1999 Р.К. става китарист на Mr.Big, замествайки напусналия по-рано Пол Гилбърт. Албумът с негово участие  "Get it Over"  достига платинен статус, разпродавайки в рамките на  две седмици повече от 175,000 копия.
През  двадесетгодишната си кариера Котцен има издадени над 20 солови албума, 3 с Mr. Big,  1 с Пойзън и други.  През 1999 заедно със Стенли Кларк и Лени Уайт записват "Vertú" , който самия Котцен оценява като ‘най- доброто нещо’, което е записвал.

Котцен притежава уникален стил, който самият той описва като смесица от рок, блус, джаз, фюжън и соул музика.  Свири на китари на Fender.

Критици и познавачи не смеят   да залепят етикет на китарния маестро, но все пак – той свири взривна смес от рок, блус, джаз, фюжън и соул. Освен това, пее прекрасно. Нещо, с което малцина световноизвестни виртуози могат да се похвалят.
Любопитен факт е „българската връзка” на Ричи Котцен. На едно изложение на китари от целия свят, той минава покрай щанда на казанлъшката лютиерска фабрика  „Кремона” и пипва нейно изделие. Очарован от великолепния звук, сяда на място и прави импровизиран половинчасов концерт, който събира очите на всички присъстващи музиканти и обикновена публика. Оттогава казанлъчани са горди, че продават акустични китари с личния му подпис.

У нас ще приключи турнето за представяне на новия му албум „Знаме на мира” ("World peace sign")

За първото шоу в Бургаската Опера, Ричи лети директно от Хановер, заедно със своята група, включваща Danel Pearson на бас и Mike Benett на барабани.

 

Ричи Котцен в България, в края на ноември – една мечта по-малко.

 

28 ноември Опера Бургас    -  20:00 часа
29 ноември, Sofia Live Club -  21:30 часа

 

Билети в мрежата на http://www.eventim.bg/ , Бургас, Музикален Магазин „Саундгардън”, ул."Александровска" 34,ет.2 (Безистена). 

 



Прочетено: 4602 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Източен лопох цвят залез червено ГРОБИЩЕН ПАРК Ремонт носачи Казанлък Жълтурче.jpg Мой хороший знакомый из Бургаса Флора Бургас 2009 Созопол - пристан
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development