Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

14 са активните свлачища на територията на Бургаски регион



27 Ноември 2010, Събота



14 са активните свлачища на територията на Бургаски регион. Част от тях въздействат върху републиканската пътна инфраструктура, а друга част имат местно значение. Такива са свлачищата на Север от Областния център - в квартал Сарафово и в района на община Поморие.

14 са активните свлачища на територията на Бургаски регион. Част от тях въздействат върху републиканската пътна инфраструктура, а друга част имат местно значение. Такива са свлачищата на Север от Областния център - в квартал Сарафово и в района на община Поморие.

Две са свлачищата в Сарафово, част от тях застрашават къщи и вилни постройки, които се намират в непосредствена близост до тях. Укрепване на едното е правена в края на 90-те години на миналия век. Земната маса се свлича върху плажната ивица.

Според кметския наместник Станко Земберов брегът, който се свлича и буквално слиза на плажната ивица пречи на развитието на туризма в квартала.

Освен пречка за туризма свлачището, което е обгърнало цялата плажна ивица застрашава и къщите на много хора. Част от имотите са на метри от свличащата се земна маса. През зимния сезон са необитаеми. В Кметското наместничество са получавали сигнали от граждани, които са притеснени за съдбата на имотите си.

За да се справи с проблема община Бургас е предприела самостоятелни мерки. Изготвила е инвестиционен проект за създаването на парк, част от който ще е и брегоукрепването. Според арх Веселина Илиева, главен архитект в Община Бургас проектът включва паркови и велоалеи, които ще свържат Бургас и квартала. Предстои и вертикална планировка, която вкюлчва и брегоукрепването. Към момента общинската администрация се опитва сама да осигури някакво финансиране по оперативни програми. Евентуално планът може да бъде реализиран и на етапи в зависимост от това какво може да финансира общината.

Реализацията на поректа не е бил включен в Капиталовата програма за 2010 година. Ще бъде включен евентуално в Бюджета за следващата година.


http://avgit.blogspot.com/2010/11/14.html



Прочетено: 2580 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Нощен Париж от Бутик Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД pepi Змийския остров - Созопол Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Връзка аз Заслон в местност Живия огън Йордановден 2011, Бургас - от Тина Sunrise
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development