Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ивелина Стратева: Туристическия данък няма да донесе очакваните приходи



28 Ноември 2010, Неделя



Според директорът на дирекция „Стопански дейности „ в община Бургас Ивелина Стратева ако туристическия данък се приеме в този му вид в приходната част на общината няма да има кой знае каква разлика.

Според директорът на дирекция „Стопански дейности „ в община Бургас Ивелина Стратева ако туристическия данък се приеме в този му вид в приходната част на общината няма да има кой знае каква разлика. Тя поясни, че минималния размер на туристическия данък съобразно това, което беше гласувано трябва да бъде не по-малко от 30% заетост на легловата база и местаната администрация е направила справка, според която запълняемостта на легловата база на средствата за настаняване и подслон в Бургас на територията на общината е по-висока от 30%. „По-страшното беше първоначалното предложение да има само един размер на данъка, който да не е обвързан с броя на нощувките, а само с легловата база. Тогава по наши изчисления размера на туристическата такса щеше да спадне наполовина. По думите й въпрос на контрол е дали с тиристическия данък събираемостта ще се увеличи. В момента всеки месец хотелиерите, които извършват дейност в категоризирани средства за подслон и места за настаняване ежемесечно заверяват туристическите регистри със съответните платежни, така администрацията има поглед върху нещата ежемесечно. „Сега от една страна е добре, че имаме някакъв гарантиран приход от 30%, но от друга страна според мен много по-трудно ще се следят нощувките. Това все пак е проектозакон и ще бъде обсъждан. Надявам се да се стигне до разумно решение, което да не ощетява бюджета на общината, защото приходите от туристическа такса се харчат за туристическа инфраструктура, за реклама на туристическата дестинация”, поясни Стратева.
Приходите от туристическа такса до момента е 390 хил лева като сумата не включва последните три месеца на годината.

Агенция ФОКУС



Прочетено: 7691 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 жълто и сиво 2 Отровни гъби Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Мото клуб Бургас, ФЛОРА 2009 pepi централна градска тоалетна Арменската черква Сурп Хач Четвърти рожден ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development