Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Съветът за обществени консултации обсъди Европейската гражданска инициатива



30 Ноември 2010, Вторник



Четвърто поредно заседание проведе днес Съветът за обществени консултации към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в 41-то Народно събрание на тема «Европейската гражданска инициатива – нова възможност за гражданите след Лисабон».

Четвърто поредно заседание проведе днес  Съветът за обществени консултации към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в 41-то Народно събрание на тема «Европейската гражданска инициатива – нова възможност за гражданите след Лисабон». Под председателството на Камен Колев, зам.-шеф на БСК, Съветът разгледа Рамкова позиция на Република България относно Регламент на Европейския парламент  за Европейска гражданска инициатива, въведена с договора от Лисабон за обществено участие в оформяне на политиката на Европейския съюз, която предвижда  един милион граждани от  6 държави с подписка да приканят Европейската комисия да създаде или промени регламенти, представляващи интерес за тези граждани от различните европейски държави. В дискусията взеха участие Цецка Цачева, Председател на Народното събрание, Н.Пр. Юдит Ланг, посланик на Р Унгария у нас, Хосе Луис Диез, съветник в Посолството на  Кралство Испания у нас, Катрин Райнмакерс – първи секретар на посолството на  Кралство Белгия в София, Константин Димитров, заместник-министър на външните работи на Р България, Славея Христова от «Болкан асист» и Илиана Николова от Фондация «Работилница за граждански инициативи». Сдруженията и фондациите от Коалиция за устойчиво развитие, представлявани от Дончо Иванов – председател на гражданско сдружение „Хармония” и на Коалиция за устойчиво развитие, внесоха писмено предложение до СОК.
Преди окончателното приемане на 15 декември на тектовете за  регламентиране на Европейската гражданска инициатива презентация пред участниците направи Моника Панайотова, председател на Парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове при 41-то Народно събрание. Позициите на европейските интситуции бяха оповестени пред участниците от Зинаида Златанова, ръководител на  Представителството на Европейската комисия в България и от Виолета Станичич, Ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в  България.



Прочетено: 3290 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фонтаните на Град Монтата-BG бургаска среща витраж5 Родното небе Римокатолическата черква Международен Семинар на фризьорите София трансвагон Pink For Sale Истанбул
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development