Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кристалина Георгиева европеец на годината



01 Декември 2010, Сряда



Българската еврокомисарка Кристалина Георгиева е европеецът и еврокомисарят на годината в годишната класация на седмичника „Юръпиън войс“, сочи предварителна информация на ВАЦ. Читателите на вестника от групата на „Икономист“ я избраха с гласуване по интернет. С Георгиева страната ни за втори път получава престижната награда. Преди 2 години тя бе присъдена на Меглена Кунева.

Българската еврокомисарка Кристалина Георгиева е европеецът и еврокомисарят на годината в годишната класация на седмичника „Юръпиън войс“, сочи предварителна информация на ВАЦ.

Читателите на вестника от групата на „Икономист“ я избраха с гласуване по интернет. С Георгиева страната ни за втори път получава престижната награда. Преди 2 години тя бе присъдена на Меглена Кунева.

Редакторът на „Юръпиън войс“ Тим Кинг каза: „Г-жа Георгиева стана европейски комисар почти случайно, но от февруари насам тя очевидно впечатли много хора. Гласуването на г-жа Георгиева подчертава, че ЕС е още сила на доброто в света и глобален играч, когато става дума за хуманитарна помощ“.

Българката победи и в класацията за еврокомисар на годината, като спечели тази титла в конкуренция с колегите си Сийм Калас, Сесилия Малмстрьом и Вивиан Рединг.

В съобщението за награждаването на Георгиева се припомня, че тя беше номинирана за поста европейски комисар, след като Европейският парламент през януари заплаши да не одобри новата комисия, защото не беше доволен от представянето на изслушването на първата българска кандидатка Румяна Желева.

Георгиева беше кандидатирана в последната минута и получи портфейла на международното сътрудничество хуманитарната помощ и отговора на кризи. Тя ръководеше отговора на Европейския съюз при хуманитарни бедствия като земетресението в Хаити и наводненията в Пакистан.

Читателите на „Юръпиън войс“ избраха също шефа на Европейската централна банка Жан-Клод Трише за европейски ръководител на годината.

Наградата за национален политик на годината бе присъдена едновременно на британския премиер Дейвид Камерън и неговия заместник Ник Клег заради решението им през март да сформират първото от десетилетия насам коалиционно правителство във Великобритания./ „Труд“



Прочетено: 3451 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Декабрь 2017 года Руски паметник, Бургас В очакване на жертвата Бургас-моста Осенний натюрморт през гората, до морето 4 Момчета primorec Бургас-моста Жреци на музите 2009 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development