Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българските специалисти в областта на геотехническото и тунелното строителство направиха първата стъпка за приобщаване към европейските и световните структури



01 Декември 2010, Сряда



Специални участници в събитието бяха проф. д-р инж. Божидар Божинов, почетен председател на БАГТС, член на Експертния съвет, преподавател в Минно-геоложкия университет „Иван Рилски“, доайен в проектирането на геотехнически съоръжения, и доц. д-р инж. Виктор Ташев, член на Експертния съвет на БАГТС и преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), един от най-успешните проектанти в тунелното строителство.

на медийно събитие в София официално бе обявено създаването на Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство (БАГТС). Новата структура обединява  видни специалисти от бранша.
 
Специални участници в събитието бяха проф. д-р инж. Божидар Божинов, почетен председател на БАГТС, член на Експертния съвет,  преподавател в Минно-геоложкия университет „Иван Рилски“, доайен в проектирането на геотехнически съоръжения, и доц. д-р инж. Виктор Ташев, член на Експертния съвет на БАГТС и преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), един от най-успешните проектанти в тунелното строителство. 
 
„Главната цел на новоучредената Българска асоциация за геотехническо и тунелно строителство е изучаване и популяризиране на световния опит в тази сфера у нас за адекватна реакция при предстоящото изграждане на мащабните проекти от техническата инфраструктура”, заяви председателят на БАГТС инж. Валентин Трашлиев.
 
„Създаването на национална асоциация за геотехническо и тунелно строителство е не само навременно, но дори е закъсняло, тъй като такива сдружения има във всички по-напреднали, а и не само напреднали страни. Очаква се тази асоциация да обедини силите и професионализма на проучватели, проектанти и строители, така че да се открият възможности за внедряване на нови технологии, механизация и начини на защита на подземните конструкции, опазване на природната среда и използване на последните постижения на световната наука и практика в тази сложна и отговорна строителна дейност”, коментира проф. д-р инж. Божидар Божинов.
 
„Чрез новосъздадената структура се надявам да предадем своите знания и опит на бъдещото поколение специалисти, а и да способстваме за поддържане на постоянна връзка между бизнес практиката и постиженията на академичната общност“, добави доц. Виктор Ташев.
 
Сред целите на асоциацията са да съдейства за широко международно сътрудничество, да осигурява изпълнение на практически програми и социални инициативи, както и да създаде и поддържа информационна система за свободни работни места за лица, квалифицирани за този тип строителство, и да подпомага професионалната им реализация.
 


Прочетено: 3111 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови БГ СМЕШКИ Бургас, ФЛОРА 2008 Miss Sixty димитров ден врабец Бургас-моста съботно кафе вместо сняг на Коледа Международен Семинар на фризьорите София Конструкция Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development