Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Финал на Купа България ще се проведе по време на Коледния Салса Бал на 4 декември



02 Декември 2010, Четвъртък



„Купа България - национално състезание по салса” ще се проведе в рамките на традиционния Коледен Салса Бал на 4 декември в зала 3 на НДК, чийто основен инициатор е BG Salsa Fiesta Team. Състезанието ще определи двойката или отбора, които най-сполучливо интерпретират чрез движения салса музиката и танца.

„Купа България - национално състезание по салса” ще се проведе в рамките на традиционния Коледен Салса Бал на 4 декември в зала 3 на НДК, чийто основен инициатор е BG Salsa Fiesta Team. Състезанието ще определи двойката или отбора, които най-сполучливо интерпретират чрез движения  салса музиката и танца. Първите пет двойки и отбора, събрали най-много точки от провелите се през годината салса турнири, ще се срещнат в директен сблъсък на Коледния бал между 16:00 и 18:00 часа. Шампионите на България за двойки и отбори в салса танците за 2010 г. ще имат шанса да се състезават за голямата награда на Световното първенство по салса в Сан Диего, САЩ, в края на декември. Между призьорите на първите три места в двете категории ще бъде разпределен наградният фонд от 10 000 лева, осигурени от Fanta. Миналата година победители в категорията „професионални двойки” бяха кипарецът Кики Скакулис и нашето момиче Елина Костова, бивши ученици на Памбос Агапиу, които живеят в Атина. А формацията Los Pambos Dance Company грабна първото място при отборите. Учениците от школата на Памбос и тази година са сред отличниците със сериозна заявка да представят България в девизия „отбори” в Сан Диего. Техни основни конкуренти са  група „Фантазия” на холандеца Ерик Лалта, който живее у нас. Кубинецът Алфредо Торес пък е сред основните претенденти при двойките за купата по салса за 2010 г.
Тази година Коледния Салса бал ще бъде еднодневно събитие с включени уъркшопове по латино танци, представления, концерт, състезания и парти. Специален гост на бала ще бъде Джони Васкес, спечелил си заслужено титалата „принцът на салсата”. Джони е три поредни пъти шампион на Световното салса състезание в Лос Анжелис, в категория „професионалисти”. Известен и като създател на „L.A. стила” в салсата заедно с братята си Франсиско и Луис. Обожаван е заради изчистения си и супер динамичен стил на танцуване, впечатляващи танцови композиции и хореографии. Освен невероятен танцьор, Джони Васкес е и блестящ изпълнител, има и издадени 2 албума с песни. Първият е разпродаден само няколко месеца след излизането му, а вторият е на пазара от месец август 2010 година. Заедно с брат си Джони е автор на хореографиите към няколко видео клипа на Марк Антъни, освен това и се е снимал в някои от тях – “I need to know”.  Той е и изпълнителят на супер популярното латино парче „Baila Rumbero”.

От българска страна участие в Коледния Салса Бал ще вземат Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Раул Торес, Калин Вельов и Tumbaito, групата Манго Дуенде и други.



Прочетено: 3338 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 пепита Мото клуб тошко хотел приморец Бургас Vision Созопол пътят за никъде Конкурс прическа Бургас 2009 Морската градина в Бургас Животът продължава
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development