Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Благотворителна изложба в полза на децата от дом за сираци Св. Николай в Нови Хан



04 Декември 2010, Събота



На 9 декември от 19.00 ч. в Арт Галерия АНИМА на ул. „Любен Каравелов”, 58 ще бъде открита изложба с повече от 100 оригинални графики и литографии, които са част от личната колекция на д-р Ернст Юде, председател на Германско-българското дружество „Кирил и Методий” във Франкфурт. Събитието е под патронажа на Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България. Изложбата е озаглавена “Съвършенство в черно и бяло” и приканва да ограничим черното в полза на бялото и подкрепим добрите дела. Замисълът на д-р Юде е реализираните приходи от продажба да отидат в полза на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови Хан. На откриването ще бъде представен документалният филм за Отец Иван и неговите деца с режисьор Джеки Стоев.

Благотворителна изложба в полза на децата от дом за сираци „Св. Николай” в Нови Хан
09.12.2010

На 9 декември от 19.00 ч. в Арт Галерия АНИМА на ул. „Любен Каравелов”, 58 ще бъде открита изложба с повече от 100 оригинални графики и литографии, които са част от личната колекция на д-р Ернст Юде, председател на Германско-българското дружество „Кирил и Методий” във Франкфурт. Събитието е под патронажа на Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България.
Изложбата е озаглавена “Съвършенство в черно и бяло” и приканва да ограничим черното в полза на бялото и подкрепим добрите дела. Замисълът на д-р Юде е реализираните приходи от продажба да отидат в полза на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови Хан. На откриването ще бъде представен документалният филм за Отец Иван и неговите деца с режисьор Джеки Стоев.

По информация на г-жа Анна Панайотова от АНИМА, колекцията съдържа оригинални графики и литографии, създадени между  50-те и 80-те години на миналия век. Сред имената на авторите са Тома Томов, Стоимен Стоилов, Георги Лечев, Драган Милев – Дари, прф. Румен Скорчев, проф. Петър Чуклев, Ирни Ланг, Кумер, Роналд Парис, Регине Вегнер.

Изложбата може да бъде видяна до 30 януари 2011г. в галерията на ул.  ул. „Любен Каравелов”, 58. След това, допълнена с нови творби, ще отпътува и в други градове на страната – Варна, Велико Търново, Бургас, Пазарджик и Елена. Така ще се даде възможност на повече хора да се включат в благотворителната проява.


Германско-българското дружество е учредно през 1982 г. с цел да съдейства за взаимното разбирателството и контакти между българите и приятелите на България в Германия, да организира инициативи за популяризиране на българската култура и история.  През изминалите години дружеството разви забележителна културна и благотворителна дейност, която се дължи преди всичко на организационния талант и личната съпричастност към проблемите в нашата страна на председателя д-р Ернст Юде. По негова инициатива във Франкфурт са организирани изложби на български художници и скулптори, изяви на родни инструменталисти. Специално внимание се отделя на грижата за младите таланти в нашата страна. Много внимание, сили и средства се отделят за реализацията на многобройните хуманитарни проекти, насочени към родината. Сред по-важните през последните години са: цялостен ремонт и оборудване на зъболекарски кабинет в софийската гимназия “Г. С. Раковски”, както и осигуряването на квалифициран специалист – стоматолог; осигуряване  на рентгенова апаратура за диагностичния център в Добрич и за клиниката в Самоков; осигуряване на медицинска апаратура за   клиниката в Гоце Делчев; дарение в размер на DM 20 000 за дом “Мария Луиза” в Пловдив; подкрепа на домовете за възрастни в Добрич и Пазарджик, проекти в Елена.
През 2003 г. д-р Ернс Юде е удостоен с паметния медал на ДАБЧ „Иван Вазов” за дългогодишните му заслуги като председател на дружеството, за всеотдайната му дарителска дейност, за приноса му в популяризирането на родната култура в Германия, както и по повод на неговата 60-годишнина.



Прочетено: 3723 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа Гората Гараж на село Мой хороший знакомый из Бургаса жици край пътя АВТОСЕРВИЗ Китен нощувки и квартири на ниски цени Pepi камини През поколение София от Копитото
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development