Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Росен Плевнелиев: Бургас проправя пътя07 Декември 2010, ВторникПремиерът Борисов честити празника на бургазлии, на всички именици, моряци и рибари. Пред жители на квартал "Победа" и официални гости Борисов обяви, че се подготвя решение на Министерски съвет, с което следващата седмица ще бъдат приведени 100 000 лева за довършването на новостроящата се църква "Св. Николай Чудотворец" в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Борисов съобщи още, че до края на годината предстои да бъде направена първа копка на пътния възел Бургас-Средец-Меден рудник.

На Празника на Бургас премиерът на България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заедно с кмета Димитър Николов откриха новоизградената канализация в бургаския квартал "Победа", с което беше отбелязано и успешното завършване на "Интегриран воден проект на Бургас", финансиран по програма ИСПА, мярка 2005/BG16/P/PE/003.

Премиерът Борисов честити празника на бургазлии, на всички именици, моряци и рибари. Пред жители на квартал "Победа" и официални гости Борисов обяви, че се подготвя решение на Министерски съвет, с което следващата седмица ще бъдат приведени 100 000 лева за довършването на новостроящата се църква "Св. Николай Чудотворец" в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Борисов съобщи още, че до края на годината предстои да бъде направена първа копка на пътния възел Бургас-Средец-Меден рудник.

Министър-председателят връчи на кмета на Бургас пълната документация по изпълнения вече проект за интегриран воден цикъл. Той поздрави Николов за това, че с екипа, който е създал, успява да разработва проекти и да усвоява европейски средства в пъти по-големи от бюджета на града.

Министър Росен Плевнелиев, от своя страна, каза: "Когато в едни квартал с преобладаващо ромско население имаме инвестиция от последно поколение във ВиК-мрежа, направена от австрийска компания, изпълнена на сто процента с европейско финансиране по график и в срок, трябва да си дадем сметка, че този град не е случаен, че този град води, че той проправя пътя на нови модели и показва, как трябва да се случват нещата в нашата държава". Плевнелиев сподели, че е изключително впечателен от всичко, което Бургас постига, и изрази надежда повече градове и региони в България да се "заразят" от това, което се случва тук. Той определи постигнатото от бургаския кмет и всички бургазлии като "тежък, но полезен труд в името на бъдещето". Като пожела весел празник на Бургас, Плевнелиев още спомена, че в негово лице градът винаги ще има свой фен и приятел.

"Интегриран воден проект на Бургас" е един от малкото български проекти по ИСПА, доведени до успешен край. Проектът е на обща стойност 21 млн. евро, от които 48 % грант от ИСПА и 52 % заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Освен изграждането на канализация в "Победа", в рамките на проекта е изграден още нов главен водопровод от резервоар "Лозово" до хотел "Мираж"; рехабилитирана е водопроводната мрежа на града; реконструирана е Градската пречиствателна станция за отпадни води.

Кметът на Бургас благодари на правителството за реализирания проект. Той обясни, че чрез него се решават фундаментални за града проблеми - подобрява се качеството на живот на хората и опазването на околната среда. 

На днешната церемония присъстваха министърът на българите в чужбина Божидар Димитров, областния управител на Бургас Константин Гребенаров, народни представители, общински съветници, жители на кв. "Победа".Прочетено: 11273 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини Международен Семинар на фризьорите София Welcome HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО културен център Художник лека вечер Конкур глазами зрителя Конкурс прическа Бургас 2009 Алекс Пречиствател на въздух за стая с термометър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development