Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Росен Плевнелиев: Бургас проправя пътя07 Декември 2010, ВторникПремиерът Борисов честити празника на бургазлии, на всички именици, моряци и рибари. Пред жители на квартал "Победа" и официални гости Борисов обяви, че се подготвя решение на Министерски съвет, с което следващата седмица ще бъдат приведени 100 000 лева за довършването на новостроящата се църква "Св. Николай Чудотворец" в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Борисов съобщи още, че до края на годината предстои да бъде направена първа копка на пътния възел Бургас-Средец-Меден рудник.

На Празника на Бургас премиерът на България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заедно с кмета Димитър Николов откриха новоизградената канализация в бургаския квартал "Победа", с което беше отбелязано и успешното завършване на "Интегриран воден проект на Бургас", финансиран по програма ИСПА, мярка 2005/BG16/P/PE/003.

Премиерът Борисов честити празника на бургазлии, на всички именици, моряци и рибари. Пред жители на квартал "Победа" и официални гости Борисов обяви, че се подготвя решение на Министерски съвет, с което следващата седмица ще бъдат приведени 100 000 лева за довършването на новостроящата се църква "Св. Николай Чудотворец" в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Борисов съобщи още, че до края на годината предстои да бъде направена първа копка на пътния възел Бургас-Средец-Меден рудник.

Министър-председателят връчи на кмета на Бургас пълната документация по изпълнения вече проект за интегриран воден цикъл. Той поздрави Николов за това, че с екипа, който е създал, успява да разработва проекти и да усвоява европейски средства в пъти по-големи от бюджета на града.

Министър Росен Плевнелиев, от своя страна, каза: "Когато в едни квартал с преобладаващо ромско население имаме инвестиция от последно поколение във ВиК-мрежа, направена от австрийска компания, изпълнена на сто процента с европейско финансиране по график и в срок, трябва да си дадем сметка, че този град не е случаен, че този град води, че той проправя пътя на нови модели и показва, как трябва да се случват нещата в нашата държава". Плевнелиев сподели, че е изключително впечателен от всичко, което Бургас постига, и изрази надежда повече градове и региони в България да се "заразят" от това, което се случва тук. Той определи постигнатото от бургаския кмет и всички бургазлии като "тежък, но полезен труд в името на бъдещето". Като пожела весел празник на Бургас, Плевнелиев още спомена, че в негово лице градът винаги ще има свой фен и приятел.

"Интегриран воден проект на Бургас" е един от малкото български проекти по ИСПА, доведени до успешен край. Проектът е на обща стойност 21 млн. евро, от които 48 % грант от ИСПА и 52 % заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Освен изграждането на канализация в "Победа", в рамките на проекта е изграден още нов главен водопровод от резервоар "Лозово" до хотел "Мираж"; рехабилитирана е водопроводната мрежа на града; реконструирана е Градската пречиствателна станция за отпадни води.

Кметът на Бургас благодари на правителството за реализирания проект. Той обясни, че чрез него се решават фундаментални за града проблеми - подобрява се качеството на живот на хората и опазването на околната среда. 

На днешната церемония присъстваха министърът на българите в чужбина Божидар Димитров, областния управител на Бургас Константин Гребенаров, народни представители, общински съветници, жители на кв. "Победа".Прочетено: 8365 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Коктейл Руски паметник, Бургас созопол kss Старите бургазлии разказват ремонт носачи ГРОБИЩЕН ПАРК след кафето Pepi singing in the rain :)))
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development