Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Странджанската певица Златка Ставрева ще изнесе юбилеен концерт в Царево08 Декември 2010, СрядаКонцертът е под мотото „Годините са само време отлетяло, магията е в песните” и е посветен на 45 години творческа дейност и 60-ата годишнина на странджанската певица.

 В читалище „Георги Кондолов” в Царево тази вечер от 18.00 часа ще се състои юбилейният концерт на странджанската певица Златка Ставрева, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Концертът е под мотото „Годините са само време отлетяло, магията е в песните” и е посветен на 45 години творческа дейност и 60-ата годишнина на странджанската певица. Златка Ставрева каза, че толкова години продължава да си задава въпроса каква магия крие Странджа планина, че така силно я е запленила и омагьосала за цял живот. Певицата допълни, че концертът е организиран от община Царево и читалище „Георги Кондолов”. „Концертът ще включва мои песни и изпълнения, но ще участват и всички групи, които ръководя към читалище „Георги Кондолов” - детска фолклорна формация „Нестинарче”, мъжка певческа група и женска битова група към читалището. Освен това в концерта ще вземат участие и танцов състав „Иглика” с ръководител Дамян Дамянов, групата за модерни танци с ръководител Ива Георгиева и солисти-гости фолклорен квартет „Китен” към читалище „Свобода” , община Приморско, който аз ръководя”, каза още певицата. В юбилейния концерт на Златка Ставрева ще вземат участие и още любими народни певци Янка Рупкина, Лазар Налбантов, Георги Костов, Кичка Христова и Петко Янгьозов - гайдар и други. Златка Ставрева има зад гърба си осем албума, от които три са заедно със сестра й Ирина Ставрева. „Ние сме първите запели странджанската песен в дует с моята по-малка сестра”, допълни Ставрева.
Катя НИКОЛОВА


Прочетено: 3027 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Море,земя, въздух През поколение До другото лято Международен Семинар на фризьорите София Забранено за нудисти Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Конкурс прическа Бургас 2009 4 Pepi Underground строителство Бургас, Богориди, 2003
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development